Hyppää sisältöön

Hei!

Olen käyttänyt jo päälle viisi vuotta yhdistelmää Tambocor Retard 100 mg ja Emconcor 2,5 mg, joista molempia otan yhden joka aamu.

Nyt asun kuitenkin ulkomailla ja käydessäni täällä paikallisessa lääkärissä, ei lääkäri ensinäkään tunnistanut lääkettäni, mutta onneksi pienen etsintätyön jälkeen löysimme minulle Apocard 100 mg lääkkeen, joka vastaa Tambocor 100 mg lääkettä. Ongelmana on kuitenkin se, että täällä ei ole ollenkaan Retard muotoa lääkkeestä, joten pohdin nyt, että voinko käyttää lääkettä siten, että otan 50 mg Apocardia aamulla (ja 1,25 mg emconcoria) ja illalla toisen annoksen? Luuletko, että tällä tavalla saan parhaimman lopputuloksen, ja onko tämä parhain vaihtoehto lääkkeen ottamiseksi?

En haluaisi vaihtaa lääkitystä, koska en luota paikalliseen ammattitaitoon, mutta en näin äkkiseltään myöskään pääse Suomeen uusimaan reseptiäni ja lääkkeeni alkavat olla lopussa. Mitä mieltä olet, voinko kokeilla tätä tekniikkaa, sillä en itse ainakaan näin äkkiseltään keksinyt mitään muuta vaihtoehtoa?

09/01/2017

Ulkomailla asuva

Vastaus

Anna-Mari Hekkala
Julkaistu 9.1.2017
Päivitetty 4.6.2018

Tambocor retard -valmiste otetaan kerran päivässä, kyseessä on siis pitkävaikutteinen tablettimuoto. Lyhytvaikutteinen, tavallinen flekainidi-lääketabletti otetaan kaksi kertaa päivässä kuten kysyjä kuvaa. Jos Tambocor retard -valmisteen annos on ollut 100 mg aamuisin, otetaan lyhytvaikutteista valmistetta siis 50 mg kaksi kertaa päivässä. Bisoprololi-valmisteen voi edelleen annostella kerran päivässä.

09/01/2017

Anna-Mari Hekkala

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset