Hyppää sisältöön

Hei. Äidillä on vaihdettu tekoläppä n. 2002-2003. Kysymys on, kuinka kauan tekoläppä kestää. Kysyinen läppä on mekaaninen läppä. Ja äidillä on kolme läppää laitettu. Ja haluaisin vielä kysyä, että jos jonain päivänä pitää uusia läppää, pitääkö halkaista rinnasta uudestaan tai onko joku muu ratkaisu?

28/02/2017

Mirja

Vastaus

Anna-Mari Hekkala
Julkaistu 9.3.2017
Päivitetty 4.6.2018

Mekaaninen tekoläppä on käytännössä ikuinen. Näitä läppiä ei tarvitse vaihtaa koskaan, ellei sitten ilmaannu ongelmia läpän toiminnassa. Tällainen ongelma saattaisi olla läppään syntyvä verihyytymä, joka aiheutuu epäonnistuneesta varfariini-hoidosta. Jos varfariini-hoito eli Marevan-lääkitys toteutuu hyvin, hyytymää ei synny ja huoli on aiheeton.

Biologinen tekoläppä ei ole yhtä pitkä-ikäinen, tavanomaisesti läpälle annetaan motteettoman toiminnan takuu-aikaa noin 10 vuotta. Jos tuon jälkeen pieni läppävuoto tai läpän ahtauma biologiseen tekoläppään kehittyisikin, läppä toimii kuitenkin edelleen riittävän hyvin eikä uusintaleikkauksiin ole tarvetta. Läpän vaihto tarkoittaa uutta sydänleikkausta, joskin biologisia läppiä on viime aikoina korvattu myös ns. TAVI-toimenpiteellä, jolloin rintakehää ei tarvitse avata uudelleen.

09/03/2017

Anna-Mari Hekkala

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset