Hyppää sisältöön

Voiko vagushermo vaurioitua sydän- ja keuhkokoneen käytöstä avosydänleikkauksessa tahdistininfektion seurauksena? Infektio oli levinnyt sydämeen ja ympäri kehoa ja koko tathdistinjärjestelmä jouduttiin poistamaan. Sain pysyvän tahdistimen vasta 1,5 kk päästä, kun tulehdusarvot olivat laskeneet ja keuhkoista ja sydämestä nesteet poissa. 2. Pysyvän tahdistimen asentamisessa vasemmalle puolelle, lääkäri joutui painamaan rintaani tosi voimakkaasti suoristaessaan tahdistinjohtoja ja asettaessa generaattoria paikoilleen,verisuonet katkesivat ympäriltä. Oireeksi on jäänyt valtimoiden sykkeen tunne etenkin vasemmalla puolella kaulassani sekä takaraivolla ja jopa, niin epäuskottavalta, kuin se tuntuukin, kasvoilla, ikenissä ja nenäonteloissa. Voimakas hapettomuuden tunne vaivasi aika ajoin, kuin pussi päässä. Tahdistin kyllä toimii.
3. Vakavan infektion jälkeen päätin ottaa vielä Vaxigrip kausirokotuksen, josta sain sitten voimakkaan allergisen reaktio vasta-ainepuutosten johdosta tahdistininfetktio hoidon seurauksena. Hoitoni aikana saadut lääkkeet aiheuttivat minulle immuunivajeen. Kaularauhaset turposivat ja koko pääni puutui ja oikeaa silmäpohjaa särki todella voimakkaasti ja samalla tinnitukseni voimistui kestämättömäksi, korvat soivat nyt yötä päivää eikä korvanoisereista ole apua, koska ääni on niin voimakas. Kysymys 3: Voiko vagushermo vaurioitua, jos rokotteen vaikutus on ollut moninkertainen? Pääni puutuu edelleen ja korvat soivat yötä päivää voimakkaasti.

07/11/2015

Huono-onninen

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 9.11.2015
Päivitetty 4.6.2018

Kysyjä on todellakin huono-onninen! Valitettavasti noinkaan perusteellisen kuvauksen perusteella en rohkene lähteä arvailemaan, mikä mekanismi tuossa monimutkaisessa tapahtumaketjussa on minkäkin ikävän seurauksen taustalla.

09/11/2015

Mikko Syvänne

Haku

Löytynyt 0 tulokset