Etusivu / Lahjoita / Auta sydänsairaita lapsia

Auta sydänsairaita lapsia

Lahjoittamalla puolustat sydänsairaiden lasten oikeutta saada hoitoa Suomessa.

Lahjoita nyt

Suomalaisten lasten sydänleikkaukset toteutetaan HUSin Uudessa lastensairaalassa. Viime vuosina kaikkia leikkauksia ei ole pystytty hoitamaan lain sallimassa hoitotakuuajassa.

Yhtenä ratkaisuna leikkausjonojen lyhentämiseksi on esitetty, että lapsia voitaisiin lähettää ulkomaille leikkauksiin. Ajatus pelottaa monia perheitä. Sydänoperaatioiden ymmärtäminen on toisinaan vaikeaa suomeksikin, saati sitten vieraalla kielellä. Leikkauksen jälkeen pienen lapsen tulisi tulla toimeen vieraskielisten hoitajien kanssa.

Me emme anna periksi – ethän sinäkään? Lahjoittamalla puolustat sydänsairaiden lasten oikeutta hoitoon Suomessa. Lahjoitusvaroja tarvitaan vaikuttamistyöhön, jotta voimme viedä sydänterveyden edistämisen ja sairauksien tehokkaan hoidon viestiä päättäjille. Lahjoitathan jo tänään.

Topi tarvitsee sydänleikkauksen

Jämsäläisen Topi Mannisen sydänvika havaittiin jo ennen syntymää. Hän on saanut elää kuitenkin ihan tavallista pienen pojan aktiivista elämää seitsenkuisena tehdyn sydänoperaation ansiosta. Silloin Topi sai keinotekoisen keuhkovaltimon ja hänen sydämensä kammioiden välinen reikä paikattiin.

Nyt vauvana toteutettu keuhkovaltimo on jäänyt pieneksi – ja se näkyy. Topi ei jaksa enää hiihtää eikä pyöräillä ylämäkeen. Topi tarvitsee uuden leikkauksen.  Jono on pitkä, eikä kukaan tiedä leikkauspäivämäärää.

Äiti Satu Mannisella on päättäjille painava viesti: ”Lasten tehohoidon tilanteen korjaamiseen tarvitaan toimia ja tekoja. Lasten lähettäminen Tanskaan leikattavaksi on ajatuksena käsittämätön, kun meillä Suomessa on maailman parasta osaamista.”

Lue Topin tarina

Rahankeräyslupa

Sydänliiton rahankeräyslupa on RA/2020/1053. Keräyslupa on voimassa Manner-Suomessa toistaiseksi alkaen 1.1.2021.
Tämän sivun kautta
tehdyt lahjoitukset ohjataan Sydänliiton vaikuttamistyöhön.

Lämmin kiitos avustasi.