Hyppää sisältöön
Etusivu / Elämää sairauden kanssa / Mieliala / Kuntoutusryhmässä yksilöt ja tarinat kohtaavat

Kuntoutusryhmässä yksilöt ja tarinat kohtaavat

Kesän kynnyksellä julkaistu video, Tulppa – tarinoita kuntoutumisesta, kertoo kuntoutusryhmäläisten aidoista kokemuksista ja tuntemuksista, joita kuntoutumisprosessi on heissä herättänyt.

Kirsi Airos, koordinaattori, kurssit ja koulutukset
Julkaistu 6.6.2018
Päivitetty 5.6.2019

Ryhmä on tuonut osallistujalleen uusia voimavaroja ja antanut vertaistukea sairauden kanssa elämiseen.

Video kuvattiin keväällä Tampereella ja mukana oli henkilöitä erilaisista elämäntilanteista. Osa oli äskettäin sairastuneita ja osalla sairastumisesta oli kulunut jo pidempi aika.

Kuntoutus vaikuttaa ihmisen elämässä vielä vuosienkin jälkeen. Moni löytää sen avulla uutta sisältöä ja monenlaisia aktiviteetteja elämäänsä.

Tulppa – tarinoita kuntoutumisesta -video näyttää sen, miten valo, myönteisyys ja luottamus elämään vievät ryhmäläistä eteenpäin.

Tulppa-kuntoutus on ryhmätoimintaa, jossa osallistuja saa tietoa, taitoa ja tukea sairauden kanssa elämiseen. Tulppa-kuntoutus on tarkoitettu henkilölle, jolla on sydän- ja verisuonisairaus, esimerkiksi sepelvaltimotauti tai aivoverenkiertohäiriö. Kuntoutus sopii myös heille, joilla on useita sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä, kuten tyypin 2 diabetes tai kohonnut kolesteroli. Tulppa-kuntoutusta järjestetään perusterveydenhuollossa ja ryhmissä on mukana vertaisohjaaja paikallisyhdistyksestä.

Tulppa-kuntoutus on Sydänliiton kehittämä toimintamalli. Sydänliitto on jatkokehittänyt mallia yhdessä Aivoliiton ja Diabetesliiton kanssa osana Yksi elämä -terveystalkoita.

Katso video ja lue lisää Tulppa-kuntoutuksesta sydänliitto.fi/tulppa

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi