Hyppää sisältöön
Etusivu / Lehdistötiedote / Risikko Sydänlasten viikolla: Varmistetaan kaikkien sairauksien tehohoito

Risikko Sydänlasten viikolla: Varmistetaan kaikkien sairauksien tehohoito

Tällä viikolla vietetään Sydänlasten viikkoa jo kahdeksatta kertaa. Kampanjaviikon tavoitteena on lisätä yleistä tietoisuutta synnynnäisistä sydänvioista sekä Sydänlapset ja -aikuiset ry:stä kaikkien synnynnäisesti sydänvikaisten lasten ja aikuisten sekä heidän läheistensä etuja ajavana potilasjärjestönä. Synnynnäinen sydänvika on yleisin rakenteellinen poikkeavuus vastasyntyneillä. Suomessa synty

Huolimatta koronapandemian vaatimasta tehohoidon tarpeen lisääntymisestä tai siihen varautumisesta, on huolehdittava akuutin- ja tehohoidon riittävyydestä kaikille potilasryhmille.

Sydänliiton saaman tiedon mukaan korona ei ole sinällään vaikuttanut sydänlasten hoitoon pääsyyn eli hoidot, seuranta ja kuntoutus toteutuvat normaalisti. Sen sijaan suunniteltuja leikkauksia voidaan joutua siirtämään, mikäli tehohoitopaikkoja ei ole riittävästi.

Voimme olla ylpeitä ja kiitollisia siitä, että Suomessa sydänlapset saavat kansainvälisestikin korkeatasoista hoitoa ja hoitotulokset ovat huippuluokkaa. Pidetään se sellaisena, sanoo Sydänliiton puheenjohtaja kansanedustaja Paula Risikko.

Tällä viikolla vietetään Sydänlasten viikkoa jo kahdeksatta kertaa

Kampanjaviikon tavoitteena on lisätä yleistä tietoisuutta synnynnäisistä sydänvioista sekä Sydänlapset ja -aikuiset ry:stä kaikkien synnynnäisesti sydänvikaisten lasten ja aikuisten sekä heidän läheistensä etuja ajavana potilasjärjestönä. Synnynnäinen sydänvika on yleisin rakenteellinen poikkeavuus vastasyntyneillä. Suomessa syntyy vuosittain noin 500 rakenteellisesti sydänvikaista lasta.

Sydänlapset ja -aikuiset ry viettää sydänlasten viikkoa ja ystävänpäivää nostaen esiin tuen ja läheisyyden merkitystä tavoitteenaan varmistaa, ettei yksikään sydänlapsi, -nuori, -aikuinen tai heidän läheisensä kokisi olevansa yksin tai vailla tukea. Viikon tavoitteena on myös lisätä yleistä tietoisuutta synnynnäisistä sydänvioista.

Sydänlasten perheet joutuvat toimenpiteisiin pääsyä odottaessaan elämään ajoittain hyvin suojattua elämää suuren infektioriskin vuoksi. Siten tämänhetkinen koronatilanteesta johtuva eristäytyminen on monille sydänperheille arkipäivää. Kun sosiaaliset kontaktit ja liikkuminen arjessa rajoitetaan minimiin, kysyy se henkisiä voimavaroja ja ”turnauskestävyyttä”. Tämä monille sydänperheille tuttu eristäytyminen on nyt tullut kaikkien yhteiseksi asiaksi.

Vaikka kuitenkin elämme sosiaalisen eristäytymisen aikaa, se ei tarkoita sitä, että ihmisten tarvitsee olla yksin. Onneksi nykyään on mahdollisuuksia muodostaa vertaiskontakteja ja osallistua toimintaan myös verkossa. Tässä Sydänliitto ja sen jäsenjärjestöt ovat malliesimerkki. On tärkeää, että kukaan ei jää yksin sairautensa kanssa. 

Ystänpäivänä vietetään Pukeudu punaiseen -päivää

Sunnuntaina 14.2. vietämme koko järjestö Pukeudu punaiseen päivää ja tuomme esille sitä, miten tärkeää on pitää huolta omasta sydämestä. Kannustamme kaikkia ihmisiä pukeutumaan punaiseen ja jakamaan kuvia sosiaalisessa mediassa #pukeudupunaiseen @sydanliitto. 

Sydänlapset ja -aikuiset ry on yksi Sydänliiton valtakunnallisista jäsenjärjestöistä.

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi