Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänsairaudet / Sydänsairauksien tutkimukset / Soisalo-palkinto eteisvärinää tutkivalle Tuomas Kiviniemelle

Soisalo-palkinto eteisvärinää tutkivalle Tuomas Kiviniemelle

Sydäntutkimussäätiö on myöntänyt vuoden 2018 Soisalo-palkinnon sydämen eteisvärinää tutkivalle Tuomas Kiviniemelle.

Eeva Hietalahti
Julkaistu 30.1.2018
Päivitetty 27.2.2019
Tällä hetkellä Tuomas Kiviniemi työskentelee tutkijana ja TYKS Sydänkeskuksessa kardiologina.

Dosentti, kardiologian erikoislääkäri Tuomas Kiviniemi on perustanut Turun yliopistoon ja TYKS Sydänkeskukseen tutkimusryhmän, jonka tavoitteena on sydäntoimenpidepotilaiden eteisvärinään liittyvien haittatapahtumien vähentäminen.

Kiviniemi on päätutkijana kolmessa laajassa eteisvärinään liittyvässä tutkimushankkeessa. Yhdessä työryhmän hankkeessa selvitetään sydänkirurgian yhteydessä tehtävän vasemman eteiskorvakkeen ennaltaehkäisevän sulun vaikutusta aivohalvausten estoon. Alkamassa olevaan eteisvärinätutkimukseen otetaan mukaan yli 1000 potilasta eurooppalaisissa keskuksissa.

Toisessa eteisvärinään liittyvässä tutkimuksessa kerätään sydänleikatuilta yhdistelmä kudos- ja verinäytteitä. Kudostason löydöksiä voidaan verrata potilaiden kliiniseen taudinkuvaan.

Suomalaisessa monikeskustutkimuksessa Kiviniemen tutkimusryhmä puolestaan selvittää aorttaläppäleikattujen potilaiden eteisvärinän ja aivohalvausten ilmaantuvuutta.

Tuomas Kiviniemi syntyi 1979, valmistui lääketieteen lisensiaatiksi ja väitteli lääketieteen tohtoriksi Turun yliopistosta 2006. Hänet nimitettiin Turun yliopiston kokeellisen kardiologian dosentiksi 2013. Kiviniemi on ohjannut 3 väitöskirjaa ja hänellä on parhaillaan 9 väitöskirjaohjattavaa Turun yliopistossa.

Sydäntutkimussäätiön palkintolautakunta perustelee Tuomas Kiviniemen palkitsemista hänen nyt jo vaikuttavilla tutkimusansioillaan. Kiviniemi on myös pidetty opettaja ja nuorten tutkijoiden joukossa arvostettu tutkimusryhmän johtaja.

Professori Pauli Soisalon muistorahaston 12 000 euron tunnustuspalkinto myönnetään lupaavalle nuorelle, alle 40-vuotiaalle sydän- ja verisuonisairauksien tutkijalle.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi