Hyppää sisältöön
Etusivu / Elämää sairauden kanssa / Aikaa hiljaisuudessa antaa luvan olla

Aikaa hiljaisuudessa antaa luvan olla

Voisi kuvitella, että Kirjapaja on julkaissut tarkoituksella juuri nyt retriittikirjan koteihinsa käpertyneille kansalaisille.

Marja Kytömäki
Julkaistu 2.4.2020
Päivitetty 17.9.2020

Juuri nyt on sopiva hetki viettää aikaa hiljaisuudessa, tutustua omaan sisimpään. Itsensä tutkiskeluun kirja toden totta sopii. Ja myös tähän korona-aikaan.

Yksinäisyys tuo esiin pelon ja kaipauksen. Kiireen ja hälinän keskellä omista tarpeista ja omasta jaksamista ei ole ehkä tullut huolehdittua. Tämä yllättäen tullut eristäytyminen hämmentää. Samoin huolestuttavat uutiset. Mietiskely ja rauhoittuminen olisi tarpeen, mutta ei ehkä onnistu omin avuin.

Vaikka Aika hiljaisuudessa on suunniteltu käytettäväksi retriiteissä ja muilla sisäisen kasvun kursseilla, se sopii mainiosti myös oman hiljentymisen avuksi. Kirjan tekijöistä Eija Nurmio on työnohjaaja ja retriittiohjaaja 30 vuoden kokemuksella. Mari Vainio on toimittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja sekä retriitti- ja joogaohjaaja.

Kirjan lyhyet mietiskelytekstit, runot ja rukoukset auttavat rauhoittumaan. Levolliset ja oivaltavat kuvat, kuten myös jokaisen jakson lopussa olevat pohdintatehtävät tukevat virittäytymistä omaan sisimpään.

”Ottaa aikansa, että osaa vain olla. Olemiseenkin pitää saada lupa. Oikeastaan vain itseltä. Mieli haluaa tarttua tekemättömiin tehtäviin, tuleviin tapahtumiin. Ontuen asetun tämän hetken rauhaan. Oikopolkua ei ole.”

 

Eija Nurmio, Mari Vainio, Aikaa hiljaisuudessa, Kirjapaja 2020.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi