Hyppää sisältöön

Elämänilo löytyy Italiasta

Virpi Hämeen-Anttilan romaani Villa Speranza viihdyttää lukijaansa Italian lumolla ja lämmöllä.

Tiina Eloranta
Julkaistu 3.3.2017
Päivitetty 28.5.2018
Kirjailija Virpi Hämeen-Anttila. Kuva Jouni Harala

Helsinki, 20-luvun alku ja Karl Axel Björkin tutkimukset ovat saaneet vaihtua Italian lämpöön. Virpi Hämeen-Anttilan Helsinkiin sijoittuvat kolme dekkari eivät saaneet jatkoa, ainakaan vielä.

Mutta nyt italialaisiin maisemiin.

Kirjailijan romaani Villa Speranza tulvii eteläeurooppalaista valoa, tarjoilee näkymiä komeassa huvilassa ja kuljettaa lukijan vuoren rinteille. Tarina kiemurtelee myös huvilan asukkaiden elämään. Päähenkilö Silja pelastaa musiikkimaailman kuuluisuuden, Eva Morettin hengen. Palkkioksi Silja pääsee Evan huvilalle ja saa tehdä diivasta jutun.

Huvila, sen patsaat, ruukut ja pylväät hurmavat Siljan. Puitteet tarjoavat nuorelle toimittajalle paikan parsia kokoon rikkimennyttä elämää.

Huvilassa asuva perhe kummastuttaa Siljaa: diiva, hänen siskonsa, diivan nykyinen aviomies, aviomiehen tytär ja diivan edesmenneen miehen poika muodostavat yhteisön, johon mahtuu riitoja, salaisuuksia ja hurmaantumista.

Puitteet kirjan tapahtumille hivelevät mielikuvitusta, mutta tarina jättää lukukokemuksen kevyen viihteelliseksi. Odotan loppuun asti sykähdyttävää käännettä, mutta joudun pettymään. Kevyttä luettavaa kaipaavalle kirja on kyllä ihan kelpo.

Virpi Hämeen-Anttila: Villa Speranza. Otava 2017

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset