Hyppää sisältöön

Kahvikuppi kantaa tarinaa

Arabian kahvikupit ovat osa jokaisen suomalaisen arkea ja juhlaa. Niihin liittyy muistoja perheestä, suvusta, ystävistä ja tuttavista. Arabian tehdas on osa suomalaisuutta ja yhteistä kulttuuriperimäämme.

Terhi Friman
Julkaistu 1.2.2017
Päivitetty 28.5.2018

Helena Leppäsen kirjoittama ja Katri Lehtolan kuvaama Arabian kahvikupit 1916–2016 (WSOY 2016) kertoo kuppien tarinaa. Laaja teos valottaa kahvikuppien elämää monipuolisesti.

Kuppien tyylit ovat muuttuneet vuosien varrella, ja kuvateosta on hauska selailla. Kultareunuskupit ja Myrna-kupit tuovat mieleen muistoja menneistä ajoista ja jo edesmenneistä ihmisistä.

Kahvinjuojakansan pöytiin ujuttautui tällä vuosituhannella muki, josta tuli pieniä perinteisiä kuppeja suositumpi. Vuonna 2016 Arabian tehtaan uunit viilenivät, kun tuotanto siirtyi Suomesta muualle.

Kirjassa on valtava määrä tietoa Arabian leimoista, malleista ja suunnittelijoista. Sitä on hauska selailla ja tutkistella.

Kirjan alku on mukaansatempaava ja kiinnostava. Loppua kohden kuljettaessa kirjaa vaivaa jonkinlainen huolittelemattomuus, ja monet kiinnostava asiat kerrotaan hieman turhan ylimalkaisesti.

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset