Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka & Ravitsemus / Kasvisruokaa maku ja aistit edellä

Kasvisruokaa maku ja aistit edellä

Kasvisruoka kiinnostaa sekä ilmastonmuutoksen, ruoan riittävyyden, että terveellisyyden takia siinä määrin, että tieto- ja oppikirjalle kasvisravinnon tutkimustiedosta on nyt tilaus.

Marja Kytömäki
Julkaistu 31.8.2019
Päivitetty 4.9.2019
Anna-Liisa Elorinne, Soili Soisalo ja Eeva Voutilainen: Kasvisruokaa viisaasti. Duodecim 2019.

Eivätpä olisi aavistaneet Lääkäriseura Duodecimin perustajat 1880-luvulla, että kunnianarvoisa tiedeseura tulisi joskus julkaisemaan kirjan kasvisruuasta. Kasvisruokaa viisaasti onkin ennen kaikkea tietokirja – myös mukana olevien näyttävien ja maistuvien ruokaohjeiden osalta.

Kirjan tekijöillä on vankka ravitsemustiedon tutkimuksen ja viestinnän tausta: Eeva Voutilainen on ravitsemustieteen yliopisto-opettaja Helsingin yliopistossa, Soili Soisalo ruuan ja ravitsemuksen erikoistoimittaja ja Anna-Liisa Elorinne kotitaloustieteen professori Itä-Suomen yliopistossa.

Kasvisruokavaliolla on kiistattomia terveyshyötyjä mm. syöpätautien, diabeteksen ja sydän- ja verisuoniterveyden kannalta. Toisaalta kasvisruokavalioon siirtyvän on syytä perehtyä ravitsemustietoon tarkemmin, jotta esim. Omega 3 -rasvahappojen, kalsiumin, jodin ja B12-vitamiinin saanti ei vaarannu.

Vaikka kasvisruokien suosio on kasvanut ja kasviproteiinivalmisteiden valikoimakin on viime vuosina laajentunut huimasti, pelkästään kasvisruokaa syö edelleen vain viitisen prosenttia suomalaisista ja täysin vegaaniruokavalion valitsevien osuus on prosentin luokkaa.

Ruuan terveellisyys on tärkeää kaikille kirjan tekijöille, mutta kirjan ruokaohjeista vastaava Soili Soisalo vakuuttaa, että kasviskeittiössä ruokaa voi ja kannattaa tehdä maku ja aistit edellä.

Kasvisruokaa viisaasti -kirja on tarkoitettu kaikille kasviruokavalioista kiinnostuneille sekä ravitsemusasiantuntijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työssään tapaavat kasvisruokavalioita noudattavia potilaita.

Lisää aiheesta: kasvisruokaaviisaasti.fi

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi