Hyppää sisältöön

Kirja kohtuullisen syömisen ystäville

Health Revolutionin perustaja Mia Karlssonin ja ravitsemusterapeutti Marika Venäläisen kirjoittama 80/20 ruokavaliotyökirja pureutuu niihin asioihin, joiden kanssa niin moni meistä painii omassa arjessaan.

Julkaistu 7.11.2017
Päivitetty 28.5.2018
Marika Venäläinen, Mia Karlsson: 80/20 ruokavaliotyökirja – Opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon.

Kirja on kirjoitettu See how you eat -sovelluksen käytön tueksi, ja siinä avataan laajemmin ravitsemukseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä ongelmakohtia. Kaikki kirjan tiedot ovat suomalaisten ravitsemussuositusten kanssa linjassa ja hyvinvointia sekä painonhallintaa on käsitelty monipuolisesti. Kirjan tekstit kattavat kaikki terveyden osa-alueet: pääteemoina ovat terveellinen ruoka, monipuolinen liikunta ja riittävä uni, mutta myös mielen hyvinvointi ja henkinen jaksaminen.

Kirjassa on joka välissä mainittu maksullinen See how you eat -sovellus, josta on myös yksinkertaisempi ilmaisversio saatavilla. Välillä kirjaa lukiessa tulee kuitenkin fiilis, että lukee sovelluksen markkinointimainoslehtistä eikä niinkään tietokirjaa. Toisaalta tämä herätti kiinnostukseni – latasin sovelluksen ja päätin testata sitä omassa arjessani.

Kirjan tasapainoilee hyvin tietotekstin ja koskettavien henkilötarinoiden välillä. Ihmisten tarinat lisäävät sen aitoutta sekä helpottavat luettavuutta. Nimensä mukaisesti kirja on tehtäväkirja, sillä välistä löytää tehtäväsivuja, joihin voi itse täydentää omia ajatuksiaan ruokailuun ja hyvinvointiin liittyen. Kirjan lopussa on simppeleitä perusruokareseptejä kahdelle, josta on ehdottomasti plussaa!

Marika Venäläinen, Mia Karlsson: 80/20 ruokavaliotyökirja – Opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon. readme.fi, 2016

Teksti: Meri Mathlin

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset