Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Museokortti – moninaiset mahdollisuudet

Museokortti – moninaiset mahdollisuudet

Ihan heti ei tule mieleen yhtä edullista tapaa kokea korkeatasoista kansainvälistä ja kotimaista taidetta, löytää uusia maailmoja, tonkia vanhaa historiaa ja nauttia monenlaisista elämyksistä yli 360 kohteessa ympäri Suomea. Tämän kaiken mahdollistaa kätevä Museokortti, ja vieläpä varsin kohtuullisella vuosimaksulla.

Kirsi Airos, koordinaattori, kurssit ja koulutukset
Julkaistu 3.4.2024
Teos EMMA-museon näyttelystä kesällä 2020: Chalk Fall, 2018. Taiteilija Tacita Dean. Artikkelin kuvat: Kirsi Airos

Museokortti avaa kävijälle ovet monipuolisiin kohteisiin ja mahdollistaa ennakkoluulottoman tutustumisen eri aihepiireihin.

  1. Elämyksiä etsivä ja kulttuurista kiinnostunut hankkii edullisen Museokortin ja käy säännöllisesti museoissa ja niiden moninaisissa tapahtumissa. Etuna kortissa on se, että omia suosikkikohteita ja vaihtuvia huippunäyttelyitä saa ilman lisämaksuja käydä kiertelemässä vaikka kuinka monta kertaa. Ja toisaalta, joskus hetki yhden tutun lempiteoksen äärellä lähimuseossa riittää.
  2. Museokäynti on monelle virkistävä ja sosiaalinen tapahtuma ja mukana on silloin ystäviä, kumppani, perhettä tai muita läheisiä. Isovanhemmallakin on oma roolinsa, hän voi olla se, joka tutustuttaa lapsenlapsensa museoiden kiehtovaan maailmaan. Lapsille on ihan omiakin kohteita ja ylipäätään monessa museossa heidät on otettu hyvin huomioon.
  3. Elämykset ja kulttuurikokemukset lisäävät tunnetusti hyvinvointiamme. Museoreissuihin voi yhdistää mukavan liikunnan ja ulkoilun. Joskus museossa on antoisinta käydä yksin. Silloin on helppoa keskittyä kokemukseen ja saada oma sisäinen ajatteluprosessi käynnistymään. Vaikuttavan kokemuksen jälkeen on hyvä hengähtää ja puntaroida käynnin antia, vaikka kävelylenkillä.

Mihin museoon tällä kertaa?

Miltä kuulostaisi nähdä ja kokea lomamatkalla Juhani Ahon museo Iisalmessa, Saaristomuseo Espoon saaristossa tai vaikkapa Hiihtomuseo Lahdessa? Museoissamme on valinnanvaraa.

Kolme esimerkkiä Museokortti-tutustumiskohteiksi:

Luostarinmäki

Luostarinmäki, Turku

Historiallinen kohde herää henkiin paikan päällä. Turun Luostarinmäen rakennukset esineistöineen siirtävät museovieraan 1800-luvulle. Monet tapahtumat elävöittävät paikkaa.

Chappe

Chappe, Tammisaari

Taidemuseo Chappe Tammisaaressa on yksi uusimmista museoistamme. Jo itse rakennus on ihastelun arvoinen. Museokohteiden vaihteleva arkkitehtuuri onkin osa visiitin annista.

Didrichsenin taidemuseo, Helsinki

Didrichsenin taidemuseo, Helsinki

Lähimuseo on oiva kohde kävelylenkille tai pyöräretkelle. Helsingissä Didrichsenin kaunis taidemuseo ja sen upea sijainti kutsuvat museoretkelle.

Tutustu museokorttiin (museot.fi)

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi