Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Luonnon hyvää tekevä voima

Luonnon hyvää tekevä voima

Luonto tarjoaa luovuutta ja mahdollisuuden rentoutumiseen. Toiselle luonnossa rentoutuminen voi olla terassilla lintujen laulun kuuntelua mukavassa tuolissa istuen, kun taas toinen rentoutuu erilaisten puuhien parissa, Eeva Hietalahti kirjoittaa blogissaan.

Eeva Hietalahti, Johtaja, Tuotteet, palvelut ja viestintä
Julkaistu 2.4.2024

Tätä kirjoittaessa päivät ovat ihanasti pidentyneet ja aurinkoiset kelit ennustelevat kevään saapumista. Kohta luonto tarjoileekin parastaan, nautintoa joka aistille. Muutos, jota me ihmiset monesti pelkäämme, on luonnolle jokapäiväistä. Kevät etenee joka päivä – ainakin johonkin suuntaan, ottaen takapakkia tai harppauksin eteenpäin.

Istutin syksyllä mökkipihalle kaksi uutta omenapuuta ja runsaasti kukkasipuleita. Nyt jännityksellä odotan miten puut selviävät talvesta ja minkälaisia kukkia olen onnistunut saamaan ihailtavaksi. Luonto tarjoaakin runsaasti mahdollisuuksia luovuuteen. Ohjekirjoja ja lehtiä on paljon siitä, mitä omassa puutarhassa voisi tehdä ja miten ne kannattaisi tehdä. Itse olen vähän enemmän taipuvainen kokeiluun. Jos joku ei onnistu tänä vuonna niin ehkä sitten ensi vuonna. Viime kesänä oppini oli, että ei kannata käyttää vanhoja salaatinsiemeniä istuttamiseen – jäi koko sato saamatta, kun salaatit jäivät kahden sentin mittaisiksi.

Luovuuden lisäksi luonto tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen. Meistä jokainen tekee sitä hyvin eri tavoin. Toiselle luonnossa rentoutuminen voi olla terassilla lintujen laulun kuuntelua mukavassa tuolissa istuen, kun taas toinen rentoutuu erilaisten puuhien parissa. Kolmannelle luonnossa rentoutuminen voi olla retkeilyä ja liikunnallista harrastamista. Neljäs taas ajaa lintuhavaintojen perässä tarkkailemaan harvinaisuuksia. Kaikki nämä ovat erinomaisia rentoutumisen muotoja.

Pian lähestyvän Sydänviikon teemana meillä on viime vuoden tavoin liikunta. Keväinen luonto tarjoaakin tähän erinomaisia tapoja, joihin voit tutustua sydan.fin Sydänviikko-sivulla.

Itselläni jäi viime vuonna kevään seurailu vähiin ison remonttiurakan takia, mutta tänä vuonna aion sitäkin enemmän nauttia luonnossa liikkumisesta ja kokeilla vaikka lintujen bongailua. Lähde sinäkin mukaan viettämään kanssamme Sydänviikkoa, ihan omalla tavallasi ja aisti luonnon hyvää tekevä voima.

Kirjoittaja Eeva Hietalahti on Sydän-median päätoimittaja

 

Sydänviikko 2024 – Sydänliitto (sydan.fi)

Sydänviikkoa 2024 vietetään 12.-19.5. Liikkuen hyvää sydämelle -teemalla.

Lue myös Tavoitteeksi 100 lintulajia -juttu (sydan.fi) ja Mitä mukaan linturetkelle? -juttu.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi