Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Potkua pihalle – vinkkejä perheen yhdessäoloon

Potkua pihalle – vinkkejä perheen yhdessäoloon

Ulkoilu on perheen yhdessäoloa parhaimmillaan.

Susanne Blomqvist
Julkaistu 16.4.2019
Kuva Heikki Koivumäki

Poimi hauskaan ulkoiluun vinkit, joiden tohinassa suorittaminen unohtuu ja lähiluonto tulee tutuksi.

Metsäseikkailu

Lähtekää yhdessä lähimetsään, etsikää jälkiä suurista ja pienistä eläimistä ja aarteita luonnosta. Eväät kuuluvat tietenkin asiaan, oli retki minkä pituinen tahansa!

Linturetki

Linturetkelle voi lähteä, vaikkei olisikaan lintutuntija. Lähtekää lähiluontoon ja etsikää mahdollisimman monta erinäköistä lintua. Laskekaa, kuinka monta erilaista linnun ääntä kuulette ja yrittäkää matkia vaikkapa peipon liverrystä.

Perinteiset pihaleikit

10 tikkua laudalla, polttopallo, purkkis, kirkonrotta… Muistatko miten niitä leikitään? Joka tapauksessa ihan parasta liikuntaa ja varmasti tehokasta! Jos et muuten usko, laita sykemittari päälle, pyydä naapuritkin mukaan ja kokeilkaa yhdessä!

Puroleikit

Harmittaako sadesää? Jos olet unohtanut, miten hauskaa oli tehdä lätäköistä puroja ja niihin patoja, kannattaa lähteä mukuloiden kanssa pihalle ja palautella mieleen. ­Kuralammikot ovat mahdollisuus!

Norsufutis-turnaus

Varmasti jonkun nurkasta löytyy jumppapallo käyttämättömänä. Ottakaa se ulos ja pelatkaa sillä pihalla jalka­palloturnaus. Huom! Ei sovellu aivan pienille, jumppa­pallo jyrää taaperot.

Oman pihan frisbeegolfrata

Frisbeegolf on todellinen trendilaji, jossa tavoitteena on saada frisbeekiekko lähtöpaikalta koriin mahdollisimman vähillä heitoilla. Jos lähiympäristössä ei ole valmiita­ ratoja, tehkää oma rata lähiympäristöönne sijoittamalla pyykkikoreja sopiviin paikkoihin maaleiksi. Maaleiksi käyvät oikein mainiosti myös nauhalla merkityt oksan­haarat tai hulavanteet, jotka laitetaan narulla roikkumaan puiden oksilta.

Luonnon kuntosali

Metsä on yhteinen ja aina avoinna oleva kuntosali, jossa ei trendivaatteita tarvita eikä peilikuva häiritse.

 

Vinkit perheliikuntaan kirjoitti Susanne Blomqvist.
Hän työskentelee Suomen Ladulla hankesuunnittelijana Perheliikunnan kehittämishankeessa.

 

Lue myös Perheliikunta – hyvää oloa kaikille

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi