Hyppää sisältöön
Etusivu / Kulttuuri / Kirjat / Sami Tallbergin jouluisia vegaanireseptejä

Sami Tallbergin jouluisia vegaanireseptejä

Vegaaniruoille ei ole pitkiä jouluruokaperinteitä, mikä antaa vapauden soveltaa perinteisiä jouluruokareseptejä oman mielen mukaan.

Julkaistu 30.10.2017
Päivitetty 28.5.2018
Sami Tallberg. Kuva: Sanna Peurakoski

Sami Tallbergin vegaanisesta jouluruokakirjasta ei trendikkyyttä puutu. Kirjaa lukiessa herää kuitenkin kysymys, mikä tästä ruoasta tekee jouluisan? Mitkä maut ovat sellaisia, että ne kuuluvat ehdottomasti joulupöytään? Resepteissä on hauskasti erikoisempia ja uusia ruoka-aineita yhdistettynä perinteisiin makuihin: esimerkiksi raaka-aineena on käytetty punajuurta jouluisella twistillä ja porkkanalaatikosta on tullut porkkanamesijuurigratiini. Myöskin joulun sesonkihedelmiä ja jouluisia mausteita, kuten sahrami esiintyy resepteissä.

Jouluruokareseptit eivät ole välttämättä aivan terveellisimmästä päästä – suolaa ja kovaa rasvaa ei ole säästelty, mutta eivätpä perinteisetkään jouluruoat mitään terveyspommeja ole, päinvastoin jouluruoissa saa näkyä juhlava vuodenaika. Toisaalta kasvisruoat voivat olla kevyempiä vaihtoehtoja jouluiselle ähkysyömiselle.

Kirjan reseptikuvat ovat tyylikkäitä ja jokaiseen reseptiin on liitetty pieni tarina, mikä tekee resepteistä kiinnostavampia. Reseptien juju on niiden yksinkertaisuudessa, raaka-aineita ei ole paljon ja työvaiheet ovat simppeleitä. Parasta kirjassa kuitenkin on reseptien monipuolisuus: on pääruokia, salaatteja, juomua ja jälkiruokia.

Mielestäni monet kirjan ruoat sopisivat oikein hyvin esimerkiksi pikkujouluihin tai rohkeimmille ihan joulupöytään asti. Ei muuta, kun uusia makuja kokeilemaan!

Sami Tallberg: Villi jouluvegaani, Into Kustannus Oy 2016

Teksti: Meri Mathlin

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi