Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydän2020 / Sydän2020 – Uutta Sydänpotilaan hoitokäytännöissä 

Sydän2020 – Uutta Sydänpotilaan hoitokäytännöissä 

Sydän2020 virtuaalimessuilla 25.9.-4.10.2020 on tarjolla monipuolinen kattaus sydänterveyteen liittyviä luentoja. Tutustu Uutta Sydänpotilaan hoitokäytännöissä - luentoon ja luennoitsijaan.

Julkaistu 13.8.2020
Päivitetty 22.10.2020
Kuva Anna Kara

Kuvaaja: Matti Snellman

Uutta Sydänpotilaan hoitokäytännöissä 

Sydänpotilaan hoito on ottanut viimeisen 10 vuoden aikana suuren harppauksen. Teknologia kehittyy ja sen tuomat mahdollisuudet lisääntyvät. HUS:n sydän ja keuhkokeskuksen johtaja Antti Vento valottaa, mitä uutta on sydänpotilaan hoitokäytännöissä.

LKT Antti Vento on Helsingin yliopiston sydän- ja thoraxkirurgian dosentti ja hän toimii Helsingin yliopistollisen sairaalan Sydän- ja keuhkokeskuksen johtavana ylilääkärinä. Hän on opiskellut Helsingissä ja työskennellyt Hyksissä vuodesta 1994 ja erikoislääkärinä vuodesta 1999 alkaen. Tutkimusalueet ovat käsittäneet sydänlihaksen suojausta ja regeneraatiota, sydänleikkausten riskiarviointia ja arvoperusteista terveydenhuoltoa. Hän on edelläkävijänä Pohjoismaissa kehittänyt vähemmän kajoavaa sydänkirurgiaa käyttämällä tähystys- ja robottitekniikkaa.

Messupuheenvuorossaan hän pohtii esimerkiksi sitä, tarvitaanko sydänkirurgiaa ja mikä on kardiologin rooli sydänpotilaiden hoidossa. Miten taataan tasa-arvoinen laadukas hoito? Muuttiko tämän kevään koronapandemia sydänsairastavuutta vai onko meillä hoitovelkaa tulevina kuukausina maksettavana?

 

Katso luento

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi