Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Unelmien työpäivää vietettiin ilolla ympäri Suomen

Unelmien työpäivää vietettiin ilolla ympäri Suomen

Perjantaina 5.10. järjestettiin toista kertaa Unelmien työpäivä, jolloin kuka tahansa voi järjestää työhyvinvointia edistävän pienen tai suuren teon omalla työpaikallaan. Tänä vuonna työhyvinvoinnin pop-up -päivään osallistui 850 tapahtumaa ja lähes 40 000 osallistujaa. Edellisvuoteen verrattuna tapahtumia oli noin sata ja osallistujia noin 5 000 henkilöä enemmän.

Janne Kettunen
Julkaistu 23.10.2018
Päivitetty 27.3.2019
Frameryn Unelmien työpäivää vietettiin työpaikan kahvilassa yllätysesiintyjän merkeissä. Kuva: Framery

– On hienoa nähdä, miten laajasti saimme työyhteisöjä innostumaan mukaan Unelmien työpäivään. Tapahtuma näkyi laajasti sosiaalisessa mediassa, muun muassa Twitterissä #unelmientyöpäivä-tagi oli ylivoimaisesti tapahtumapäivän jaetuin Suomessa, iloitsee Yksi elämä -terveystalkoiden projektipäällikkö Marjut Niemistö.

Kiitoksia, hierontaa ja yllätysesiintyjä

Unelmien työpäivää juhlittiin ympäri maata niin pienissä kuin isoissakin työpaikoissa monin eri tavoin. Yksi tapahtumaan näkyvästi panostaneista työyhteisöistä on äänieristettyjä tiloja suunnitteleva tamperelainen Framery, joka osallistui Unelmien työpäivään jo edellisvuonna.

– Kun ihmiset ovat kiireisiä työssään, niin aina ei muista jakaa kiitoksia kollegoille. Niinpä viime vuonna olimme mukana tapahtumalla, jossa työntekijät saivat jakaa toisilleen suklaata sekä kiitoksia post it -lapuilla, joko nimen kanssa tai anonyymisti, kertoo koordinaattori Matilda Hytönen Frameryn People and culture -tiimistä.

Tänä vuonna hyväksi osoittautunutta kiittämiskonseptia jatkettiin, mutta lisäksi haluttiin tarjota työntekijöille myös rentoutusta sekä todellinen yllätys.

– Tänä vuonna meillä oli tarjolla myös ilmaista pikahierontaa työntekijöille ja tämä osoittautui erittäin suosituksi. Lisäksi tarjosimme työntekijöille yllätysnumeron, kun meille saapui esiintymään akustisesti Jukka Poika! Yllätysesiintyjä ehti jo päivän aikana herättämään paljon keskustelua, mutta viimein odotus palkittiin, Hytönen nauraa.

Kaikkiaan Frameryn tapahtumaan osallistui noin 150 työntekijää. Kansainvälisessä työyhteisössä on panostettu vahvasti kokonaisvaltaiseen työhyvinvointiin.

– Meillä on liikunnallista väkeä töissä, joten tarjolla on monia harrastusryhmiä: jääkiekkoa, salibandya, joogaa ja lenkkeilyä. Unelmien työpäivän lisäksi kokoonnumme säännöllisesti after work -tapahtumiin. Lisäksi tarjoamme työntekijöillemme muun muassa työnohjauksellista psykologipalvelua.

Unelmien työpäivä saa tapahtumana Hytöseltä kiitosta.

– Unelmien työpäivä on konseptina erittäin hyvä. On mukavaa, että jokainen yritys voi tehdä oman kulttuurinsa näköisen tapahtuman. Tapahtuman syvällisempi viesti on mielestäni se, että työnteon ei pitäisi olla pakollinen paha vaan elämässä merkityksellinen asia vapaa-ajan rinnalla. Ensi vuonna olemme varmasti taas mukana!

Webinaari oli menestys

Unelmien työpäivän päätapahtumaa vietettiin tänä vuonna Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenalla. Tarjolla oli koko päivän kestänyt webinaari, jossa esiintyivät työhyvinvoinnin asiantuntijat, muun muassa psykologi ja kirjailija Tony Dunderfelt.

– Päivä meni enemmän kuin nappiin, meillä oli hyvää energiaa ja yhteistyötä sykkivällä areenalla. Paikalla oli satoja ihmisiä ja tuhannet seurasivat webinaaria verkossa. Tällaisia päiviä tarvitaan lisää, myhäilee tapahtuman järjestäjä, työhyvinvoinnin edistäjä Jyri Kansikas Work Goes Happysta.

Unelmien työpäivään ilmoittautuneiden työyhteisöjen kesken arvottiin monia työhyvinvointipalkintoja. Pääpalkinnon eli 2 500 euron arvosta Work Goes Happyn työhyvinvointipalveluja voitti Tampereen yliopistollisen sairaalan Lasten oikeuspsykiatrian työryhmä.

Lue lisää Unelmien työpäivästä ja katso webinaariesitykset maksutta osoitteessa www.yksielämä.fi

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi