Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Neuvokas perhe – kehotyytyväisyysvideot käyttöön vauvasta vaariin!

Neuvokas perhe – kehotyytyväisyysvideot käyttöön vauvasta vaariin!

Kansainvälisen Älä laihduta! -päivän (6.5.) tavoitteena on kyseenalaistaa laihduttamiseen ja painoon liittyviä ajattelutapoja. Lisäksi päivä haastaa kaikkia rakentamaan sellaista yhteiskuntaa, jossa kaiken kokoiset, -muotoiset ja -näköiset ihmiset ovat yhtä hyviä, arvokkaita ja kauniita.

Julkaistu 3.5.2019
Päivitetty 6.6.2019
Kuva: Anna Kara

Sydänliiton Neuvokas perhe -menetelmä on jo reilut kymmenen vuotta panostanut kehotyytyväisyyden teemaan ja levittänyt iloa ja hyvinvointia koko Suomen lapsiperheiden arkeen. Neuvokasperhe.fi-sivuilta löytyy runsaasti ideoita, kuvia ja videoita perhearkeen, ruokailuun ja liikuntaan. Sivuille on koottu myös paljon vinkkejä perheen hyvinvointikeskeiseen painonhallintaan, jossa ei laihduteta, vaan keskitytään arjen vahvuuksien ja onnistumisten huomaamiseen.

Terveen keho- ja ruokasuhteen perusta luodaan jo hyvin varhain lapsuudessa ja siksi lapsien kehotyytyväisyyskasvatus on ensiarvoisen tärkeää. Neuvokas perhe onkin tuottanut yhteistyössä Kasvukarusellin kanssa kaksi ihanaa videota, jotta oman kehon arvostaminen ja kehotyytyväisyys tulisi tutuksi jo pienestä pitäen.

Oma keho on supersankari -piirrosvideo: ihana video, joka on suunnattu perheen pienimmille, mutta soveltuu mainiosti ihan meille kaikille! Mistä keho tykkää? Mikä tekee sille hyvää? Lämmin suositus katsoa tämä oman pienokaisesi kanssa sylikkäin! Toimii hyvin myös varhaiskasvatuksessa ja alakouluilla osana opetusta.

Hyvää päivää keho – mitä sulle kuuluu? -video: nuoruus on aktiivista keho- ja ruokasuhteen rakentamisen aikaa. Tässä ulkonäkö- ja selfie-keskeisessä maailmassa se ei ole mikään helppo tehtävä. Tämä video on suunnattu noin 10–15-vuotiaille lapsille ja nuorille tukemaan terveen kehosuhteen taitoja. Nappaa siis nuoresi kainaloon ja jutelkaa siitä, mitä ajatuksia video herättää! Suositellaan käytettäväksi myös esimerkiksi osana terveystiedon opetusta.

Jokaisen keho on arvokas ja ainutlaatuinen. Omanlaisenaan juuri oikeanlainen.

 

Lue lisää:

Neuvokas perhe

Kasvukaruselli

Älä laihduta – päivä

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi