Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Panu Routila: Kohti talvea

Panu Routila: Kohti talvea

Vaikka syksyinen sää muistuttaa tulevasta talvesta, luonnossa ja omassa tutussa lähiympäristössä liikkuminen piristää, Panu Routila kirjoittaa blogissaan.

Panu Routila, Sydänliiton puheenjohtaja
Julkaistu 27.10.2022

Juuri nyt, vuoden lähestyessä pimeimpää aikaa, on tärkeää, että pitää omasta kunnostaan ja mielestään huolta. Maailman tapahtumat, hintojen nousut ja esimerkiksi oma tai läheisen sairastuminen ovat tilanteita, joissa omasta hyvinvoinnista huolehtiminen tahtoo unohtua.

Vaikka syksyinen sää muistuttaa tulevasta talvesta, luonnossa ja omassa tutussa lähiympäristössä liikkuminen piristää. Jos omasta perheestä ei löydy ulkoiluseuraa, voi naapurista tai vaikkapa lastenlapsista löytyä ulkoiluseuraa. Kysy ainakin! Ulkoillessa tulee vaihdettua kuulumisia. Myös harrastelijateatterit, musiikki tai mikä vaan, mikä vapauttaa ajatuksia ja vaatii täyden keskittymisen, piristää ja tuo sisältöä elämään. Yhdessä kulttuurista nauttiminen ohjaa ajatukset pois arkisista asioista.

Moni teistä toimii vapaaehtoisena jossain yhdistyksessä, ilahduttavan moni myös sydänyhdistyksessä. Te vapaaehtoisina toimivat mahdollistatte monet kulttuuri- ja liikuntaryhmät. Näissä yhdistysten järjestämissä tapahtumissa pääsee vaihtamaan kuulumisia, saa harrastaa liikuntaa yhdessä muiden kanssa ja voi osallistua teatterimatkalle. Usein esimerkiksi yhdessä tehty bussimatka teatteriin jää mieleen pitkäksi aikaa.

Toivottavasti sinulla on alkavan talven varalle sovittu jokin kulttuuritapahtuma tai olet jo aloittanut jossain liikuntaryhmässä. Jos vielä ei ole, niin kysy paikallisen sydänyhdistyksen toiminnasta. Josko yhdistyksen tapahtumatarjonnasta löytyy sinulle jotain mielekästä ja mieltä piristävää toimintaa. Seuraa ainakin löytyy.

Leppoisaa alkavaa talvea!

 

Lue myös:

Kuoro on sydämen asia

Kuorossa laulaminen lisää hyvinvointia. Kuorolaisen ei tarvitse olla yksin. Toisesta laulajista tulee kuorosiskoja. Esiintymiset ovat tärkeä osa harrastusta, samoin kuoroleirit. – Kuorossa laulaminen on terapeuttista, tietää Nota Benen johtaja Ive Riihimäki.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi