Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänsairaudet / Rytmihäiriöt / Applen laitteet ja tahdistin

Voinko antaa lapseni käyttöön Applen puhelinta tai kelloa, kun lapsella on sydämentahdistin? Onko nimenomaan Applen puhelinten tai Apple Watchin käyttö turvallista? Lapsen tahdistin on asennettu alavatsalle.

28/06/2021

vanhempi

Vastaus

Anna-Mari Hekkala, ylilääkäri
Julkaistu 2.7.2021

Uusimpien Applen laitteiden on kuvattu häiritsevän tahdistinten toimintaa enemmän kuin vanhemman sukupolvien laitteiden. Tämä johtuu siitä, että uusissa laitteissa on aiempaa voimakkaampia magneettikenttiä.

Ongelma tulee kuitenkin esiin vain, jos laite tuodaan tahdistimen välittömään läheisyyteen. Applen laitteissa suositeltu ns. turvaetäisyys on noin 15-30 cm, laitteesta riippuen.

Kysymyksestä ei selviä lapsen ikä. Kykenisikö hän ymmärtämään ja muistamaan turvaetäisyyden? Jos tämä onnistuisi, laitteiden käyttö saattaisi olla turvallista. Asia kannattaa varmistaa vielä omalta tahdistinpoliklinikalta, jossa tahdistinhoidon aiheet, sekä tahdistimen malli ja toiminnot on tarkkaan tiedossa.

Lue lisää tahdistimista ja kotona käytettävistä laitteista artikkelista ”Usein esitettyjä kysymyksiä tahdistinhoidosta”.

02/07/2021

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi