Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänsairaudet / Rytmihäiriöt / Eteisvärinä ja toimintakyky

Minulla on todettu flimmeri eli rytmihäiriö. Minulle on tarjottu merkittävää maakunnallista luottamustointa, joka varmasti tulisi aiheuttamaan jonkin verran stressiä. Uskallankio tästä syystä ottaa tätä luottamustehtävää vastaan?

16/08/2016

Luottamustehtäviin?

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 16.8.2016
Päivitetty 4.6.2018

Eteisvärinä (flimmeri) on monimuotoinen rytmihäiriö. Joillakin se todetaan sattumalta ilman että asianomainen olisi sitä huomannutkaan. Aktiivisella ihmisellä se voi aiheuttaa haittaavaa sydämentykytystä ja suorituskyvyn laskua. Yksi muoto on kohtauksittainen (eli jaksoittainen) eteisvärinä, jossa kohtauksia voi olla tiheään ja niiden aikana vointi on hyvinkin huono. Eteisvärinäkohtauksen laukaisevat tekijät ovat myös yksilöllisiä: yhdellä rytmihäriö alkaa useimmiten yöunen aikana, toisella fyysisen tai psyykkisen kuormituksen yhteydessä, kolmannella laukaisevaa tekijää ei ole tunnistettavissa. Oleellista on myös, miten hoidolla onnistutaan vähentämään eteisvärinän haitallisuutta.

Yksiselitteistä vastausta ei siis ole, eikä eteisvärinä välttämättä vaikuta suurestikaan suoritus- ja toimintakykyyn. Jokainen on tässä suhteessa oman elämänsä paras asiantuntija.

16/08/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi