Hyppää sisältöön

Minulla on läppävika ja sydämen vajaatoiminta, olen keski-ikäinen. Olen jo pariin otteeseen joutunut sairalaan kun turvotus on ollut suurta, viimeksi sairaalaan jäi 11 kg ( painan n. 78 kg normaalisti). Kalium-, natrium- ja magnesiumarvot ovat aina olleet huonot, johon saan siellä lääkityksen ja nyt kotiin sain magnesium-lääkityksen. Käsissä ollut voimakasta suonenvetoa, sormissa lähinnä.
Nyt minulla oli ripuli, johon käytin aptekkista ostamaani suolojen liuosta (magnesium, natrium, kalium-liuos). Ihoni on alkanut kutisemaan, tullut ikäänkuin nokkosrokkoa, voiko se johtua näistä suoloista vai mistä voisi johtua nypyt lähinnä käsissä ja selässä, kyljissä? Kutina on aivan hillitön. Vai onko se sattumaa, kun vastuskykyni ei varmasti ole kovin hyvä tällä hetkellä. Mutta välillä pahoinvointi helpottuu näitä käyttäessäni myös jälkikäteen.

Ihottuma

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 1.1.2015
Päivitetty 4.6.2018

Sydämen vajaatoiminta ja sen lääkitys aiheuttaa herkästi suolatasapainon häiriöitä, mihin voi liittyä lihaskouristuksia (suonenvetoa). Lääkitys on sovitettava sellaiseksi, että suola-arvot ovat kunnossa. Ripuli voi suistaa herkän tasaapainon raiteiltaan. Suolaliuoksen käyttö on ollut perusteltua, mutta liian pitkäksi aikaa ei pidä turvautua itsehoitoon, vaan tarkistuttaa suola-arvot ajoissa.

Sitä vastoin ihon kutina tuskin liittyy suoloihin. Sen aiheuttajaa ei parane tässä lähteä arvailemaan, vaan on syytä hakeutua lääkäriin.

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset