Hyppää sisältöön

Hei.
Äitini (84 v.) tykästyi syömään 2 isoa sillipurkillista viikossa ranskan levän kanssa. Nyt vaihtoi irtorasvasilliin noin 2 viikossa. Juo myös ananas-mandariinimehua 2-4 litraa viikossa.
Olisiko näillä tekemistä kun ei marevaanin annostusta saada kohdalleen? On diabetes, verenpaine, verenkiertohäiriöitä ym. sairauksia

Äidistä huoli

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 1.1.2015
Päivitetty 4.6.2018

Silli tai ananas-mandariinimehu tuskin vaikuttavat Marevan-hoidon tasapainoon. Siihen vaikuttavat eniten tummanvihreät kasvikset, joiden määrä olisi pidettävä kohtalaisen tasaisena. Muuten voi syödä normaalisti terveellistä ruokaa yleisten suositusten ja oman maun mukaan. Satunnaista luontaistuotteiden käyttöä tulee välttää. Joskus Marevan-hoidon saaminen kohdalleen on konstikasta, eikä tälle useinkaan ole ilmeistä syytä. Pienet annoksen säätötarpeet ovat normaaleja. Jos INR-arvo ei ole usein hoitoalueen (2,0-3,0) alarajan alapuolella eikä pitkiä aikoja reilusti ylärajan yläpuolella (esim. yli 4), hoitoa voi pitää onnistuneena, vaikka annosta joskus joututtaisiin muuttamaan.

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset