Hyppää sisältöön

Kysymykseni koskee kasvia marja-aronia, joka alentaa verenpainetta ja sisältää paljon hyödyllisiä flavonoideja. Onko teillä tiedossa tutkittua tietoa ko. kasvista.
Söin muutaman päivän ajan ko. kasvin marjoja samanaikaisesti lääkitykseni kanssa ja verenpaineeni laski jopa liian matalaksi.
Olen kiinnostunut kuulemaan asiantuntijan lausunnon marja-aroniasta. Haluaisin hankkia ko marjoja vielä syksyn aikana. Etukäteen vastauksestanne kiittäen.

Verenpaine kuntoon

Vastaus

Tuija Pusa
Julkaistu 1.1.2015
Päivitetty 4.6.2018

Marjat säännöllisesti nautittuna vaikuttavat suotuisasti valtimotautien riskitekijöihin, myös verenpaineeseen. Verenpainevaikutus on yksilöllistä ja mainitsemanne voimakkaan vaikutuksen taustalla voi olla muitakin tekijöitä.

Kaikki marjat ovat suositeltavia ja sisältävät runsaasti polyfenoleja, jotka mahdollisesti osaltaan selittävät terveysvaikutuksia. Verenpainetta on joka tapauksessa tärkeää seurata, jotta se pysyy tavoitelukemissa.

On syytä varoa liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä jonkin ravintoaineen terveysvaikutuksista pelkästään sen kemiallisen koostumuksen tai koeputki- ja eläinkoetulosten perusteella. Tutkimustieto marja-aronian verenpainevaikutuksista on vielä vähäistä.

Tuija Pusa

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset