Hyppää sisältöön

Kysymys kuuluu pitäisikö Tambocorin kanssa käyttää myös esim Emconcoria ? Minulla oli näin ja nyt n 2kk:tta sitten Tk:n lääkäri otti Emconcorin pois hitaan/matalan sykkeen vuoksi ( 44-50) keskimäärin… Nyt minulla on sitten sydänvärinää usein ja muutenkin huono olo.. Minulla myös Eliguis 5mg … Myös nestekertymää on aika paljon jaloissa.. Kotimittauksella sykkeet ovat kuitenkin ennallaan (44-50) vaikka tuo salpaaja on poissa.. Miten ”uskallan”toimia tämän kanssa..

09/05/2018

tambo

Vastaus

Anna-Mari Hekkala
Julkaistu 7.9.2018

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että flekainidi-rytmihäiriölääkkeen (Tambocor®) kanssa pitäisi käyttää jotain beetasalpaajavalmistetta. Tavallisin rytmihäiriöiden hoidossa käytetty beetasalpaaja on bisoprololi (Emconcor®). Sydänvärinällä tarkoitetaan tässä varmaankin eteisvärinää.

Jos eteisvärinää esiintyy nyt usein, ja varsinkin jos jalatkin ovat turvonneet, pitäisi lääkitystä arvioida nyt pikaisesti. Eteisvärinäkohtausten ilmaantuminen on merkki siitä, ettei rytmihäiriön estolääkitys, tässä tapauksessa Tambocor®, toimi enää riittävän hyvin. Jos ilmenee sydämen vajaatoimintaa, lääkettä ei saisi käyttää lainkaan. Omin luvin lääkitystä ei saa muuttaa, joten kehotan hakeutumaan spesialistin hoitoon.

07/09/2018

Anna-Mari Hekkala

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset