Hyppää sisältöön

Minulle tuli totaaliblokki aortta läppäleikkaus en ja nousevan aortan leikkauksen jälkeen. Minua seurattiin 4-5päivää ulkoisesta tahdistimessa josko oma rytmi palautuisi. Minulla oli samaan aikaan kova kuume ja tulehdusarvot koholla, lähtien laskemaan. 5 päivää leikkauksesta minulle kiireisenä asetettiin pysyvä tahdistin, koska 2 ulkoista tahdistinta
toimi epävarmasiti. Kysymykseni kuuluu: onko nyt aivan varma, ettei oma rytmini palaa, ja jos palaa miten huomaan sen, ja mitä haittoja tällainen tuplatahdistus voisi aiheuttaa?

24/10/2016

Jari

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 25.10.2016
Päivitetty 4.6.2018

”Tarpeettomasta” tahdistimesta ei ole mitään haittaa. Nykyaikaiset tahdistimet toimivat mahdollista jäljellä olevaa omaa rytmiä seuraten ja heräävät toimimaan vain, kun oma rytmi pettää. Esimerkiksi sairas sinus -oireyhtymässä tahdistin asennetaan oman rytmin ”pätkimisen” (pitkien taukojen) vuoksi, vaikka tahdistusta tarvittaisiin, ainakin alkuun, vain muutamassa prosentissa sydämenlyönneistä. Kuvatussa tapauksessa on kyllä varsin pieni todennäköisyys siitä, että luonnollinen eteis-kammiojohtuminen enää palautuisi. Ja vaikka palautuisikin, on riski siitä, että täydellinen eteis-kammiokatkos eli totaaliblokki jossain vaiheessa uusiutuu.

25/10/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset