Siirry sisältöön

Sairastuin vuosi sitten hypertensiiviseen kriisiin, seurauksena kaksi kertaa lievä aivoverenkierohäiriö. Tutkimuksina kaksi holter-mittausta ja sydämen ultratutkimus. Lääkityksenä Eliguis 5 m.g. 2 kertaa päivässä ja nyt Candesartan 16 mg. ja Amlodipin 5mg. Verenpaine ollut jo 8 kk.ajan tasoa 110/65. Huoleni on tuo Eliguis-hoito. Trombosyytit lähteneet laskuun, kuitenkin vielä 124. Minulta hoidettu v. 2001 ITP. Silloisen hoidon alussa oli B-tromb. 16. Nämä 15 vuotta mennyt ilman lääkitystä. Tuntuuko asiantuntiasta tuo Eliguis-hoidon jatkaminen tarpeelliselta ja kuinka pitkään?

29/03/2017

mietityttää

Vastaus

Anna-Mari Hekkala
Julkaistu 31.3.2017
Päivitetty 4.6.2018

Verenohennuslääkitys (tässä tapauksessa Eliquis) aloitetaan vain jos lääkitykselle on oikeat, hyväksytyt perusteet. Koska kysyjällä mainitaan ollen aivoverenkiertohäiriö, hänellä on ilmeisesti todettu samalla myös eteisvärinätaipumus ja verenohennuslääkitys on aloitettu tästä syystä. Eteisvärinätaipumus on yleensä pysyvä, minkä vuoksi myös verenohennuslääkitys on jatkuva. Mainittu verihiutalemäärä (trombosyytit) on aivan hyvällä tasolla eikä aiheuta huolta.

Vastaus perustuu olettamukseen eteisvärinästä. Esitettyjen esitietojen perusteella ei voida tehdä muita päätelmiä.

31/03/2017

Anna-Mari Hekkala

Lue seuraavaksi

Haku

Löytyi 0 tulokset