Hyppää sisältöön

Olen 28-vuotias terve nainen. Haluaisin tietää, onko normaalia että saatan yöllä herätä siihen kun olen kääntänyt kylkeä, niin sydän saattaa muutamia lyöntejä (n 5-7kpl) lyödä voimakkaasti rinnassa ja sitten sitä ei enää tunne? Syke on siis rauhallinen kokoajan (55-60).
Toinen kysymykseni on, että onko normaalia että lenkin jälkeen hengästyneenä olen pari kertaa mitannut verenpaineen, ja se on luokkaa 140/100, pulssi vielä korkea. Voiko alapainekkin kohota rasituksessa? Onko digitaalinen mittari luotettava, jos pulssi on vielä rasituksen jäljiltä kohonnut? Levossa verenpaineeni on aina ollut normaali.
Kiitos vastauksesta!

05/10/2016

Jenni

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 8.10.2016
Päivitetty 4.6.2018

En näe kuvatuissa yöllisissä tuntemuksissa mitään huoletuttavaa.

Verenpaine nousee rasituksessa ja laskee hiljalleen rasituksen jälkeen. Yleensä terveillä nousee vain yläpaine. Mielestäni mainitusta alapainelukemasta ei voi päätelllä oikein mitään. Verenpaineen arviointi perustuu rauhallisessa tilanteessa levossa tehtyihin mittauksiin. Liikunnan jälkeen tulisi olla vähintään puolen tunnin tauko. Tällöinkin arvio perustuu useiden mittauskertojen keskiarvoon.

08/10/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset