Hyppää sisältöön
Etusivu / Elämää sairauden kanssa / Palveluita sairastuneelle / Pieni ele -keräys toi 2 miljoonaa euroa

Pieni ele -keräys toi 2 miljoonaa euroa

Pieni ele -lipaskeräys keväällä eduskunta- ja eurovaalien äänestyspaikoilla sai suomalaiset tukemaan jälleen pitkäaikaissairaiden ja vammaisten hyväksi tehtävää työtä.

Marja Kytömäki
Julkaistu 8.11.2019

Pieni ele -keräys keväällä eduskunta- ja eurovaalien äänestyspaikoilla sai suomalaiset tukemaan jälleen pitkäaikaissairaiden ja vammaisten hyväksi tehtävää työtä.

Lahjoitusten avulla toteutetaan muun muassa kuntoutusta, apuvälineitä, virkistystoimintaa ja vertaistukiryhmiä. Näin helpotetaan ja piristetään monen sairastuneen tai vammaisen arkea.

Useille lahjoittajille keräykseen osallistuminen on pitkä perinne hyvän asian puolesta. Vuonna 2019 Pienelle ele -keräys sai suomalaiset lahjoittamaan kaksi miljoonaa euroa.

– Suuri kiitos kaikille lahjoittajille! Lahjoitusten avulla varmistetaan, ettei kukaan jää yksin sairautensa, vammansa tai mielenterveyshaasteidensa kanssa, kertoo keräyksen toiminnanjohtaja Erika Mäntylä.

Yli 10 000 vapaaehtoista

Moni keräyksen vapaaehtoisista lipaskerääjistä on itsekin sairastunut tai vammautunut. Yli 10 000 vapaaehtoisen yhteistyöllä on mahdollista järjestää koko Suomen kokoinen keräys.

– Saan hyvän mielen ja on vain niin mukava päästä auttamaan! Lahjoitusten avulla me pystymme järjestämään esimerkiksi epilepsiaa sairastaville ja heidän perheilleen virkistysviikonlopun, kiittelee monta vuotta vapaaehtoisena toiminut Ritva Malinen Kotkasta.

Pienen eleen tuella Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Förbundet De UtvecklingsstördasVäl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen Liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto ja Suomen Sydänliitto tukevat sairastuneita ja vammaisia.

Lue myös: Pieni ele -keräys on nyt itsenäinen yhdistys

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi