Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Kännykkäkuvaus uudeksi harrastukseksi

Kännykkäkuvaus uudeksi harrastukseksi

Moni käyttää äly­puhelimen kamerasovellusta kotona tai työpaikalla, mutta harvempi ajattelee, että siitä olisi vapaa-ajan harrastukseksi tai liikuttajaksi. Tässä vinkkejä kännykkä­kuvauksen aloittamiseen ja sen hyödyntämiseen ulkoilussa.

Antti Ukkonen
Julkaistu 21.10.2021
Kuva; Getty Image ja Anna Kara

Valokuvaamisessa ei tarvitse olla ammattilainen. Äly­puhelimella kuvaamisessa saa epäonnistua huoletta. Kokeile ja testaa! Usein parhaat ja tunnelmallisimmat kuvat syntyvät puoli­vahingossa.

Paikka, jossa nautit olostasi, on varmasti kuvauksen arvoinen. Mene metsään, vesistön ääreen tai puistoon. Älä mieti liikaa! Ota kuvia sieltä löytyvistä mielenkiintoisista asioista, maisemista tai tunnelmasta.

Ota valokuvaukseen pieniä tavoitteita, kuten menemällä metsäretkelle ja ottamalla kuvan itse valitusta kohteesta (sienirypäs, marjamätäs tai sorsa). Kuvaa matkan aikana myös kivoja asioita, mitä matkan varrelle sattuu näkymään.

Kännykkäkuvaus perheen tai ystävien kanssa

Lisää iloa kuvaamiseen saa hyvästä seurasta. Ota mukaan retkelle ystäviä tai perheenjäseniä. Ottakaa yhdessä kuvia maisemista ja seurasta. Varmista kuitenkin, että kuvaaminen on ok kaikille.

Muista, että seura ja läsnäolo on tärkeintä! Älypuhelinten parissa aika saattaa mennä nopeasti ja liikaa teknologiaan keskittyen. Hyvät muistot ja tunnelmat tulevat juuri hyvistä hetkistä, joita voi sitten tallentaa kameran avulla.

Jaa kuvasi perheesi tai ystäviesi kanssa esimerkiksi ryhmäkeskusteluiden tai sähköpostin kautta. Kuvat jäävät näin kaikille muistoksi hyvistä koetuista hetkistä. Niihin on hauska palata tulevaisuudessa.

 

Uskalla kokeilla ja käyttää luovuuttasi valokuvaamisessa!

Tässä kolme vinkkiä kokeiltavaksi, joista voit saada inspiraatiota ja kehittyä valokuvaajana.

  1. Vaihda kuvien tarkennusta. Ota kuvien keskiöön joku asia tai jätä jokin taustalle.
  2. Kokeile uudenlaista kuvakulmaa. Katso ylös, alas, mene kyykkyyn tai kiven päälle ja ota kuva näin.
  3. Hyödynnä ympäristöäsi. Heijastukset vedestä, tippuneet tai puussa olevat lehdet tuovat kivan lisän kuviin.

Lue myös:

Vinkit perheliikuntaan eri vuodenaikoina

Perheen yhteinen liikkuminen on hauskaa arjen yhdessäoloa. Uutta tekemistä eri-ikäisten lasten kanssa löytyy luontevasti vuodenkierron mukaan. Pikkuhiljaa yhteisen liikkumisen muodoista syntyy ”meidän perheen yhteisiä juttuja”.

Ota teknologia avuksi retkeilyyn

Vaikka luontoon mennäänkin usein irtautumaan teknologian täyteisestä arjesta, teknologiaa ja älypuhelimia voi myös hyödyntää retkeilyssä. Nappaa tästä retkeilyvinkit talteen.

Sydänmerkin uusimmat blogit

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi