Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Löydä oma tapasi harrastaa musiikkia

Löydä oma tapasi harrastaa musiikkia

Musiikin avulla voi rentoutua, purkaa stressiä tai viettää laatuaikaa läheisten kanssa. Musiikki sopii myös oman mielen ja hyvinvoinnin lääkkeeksi, jossa ei ole suuremmin haittavaikutuksia, jos korvamatoa ei laske sellaiseksi.

Antti Ukkonen
Julkaistu 21.10.2022
Päivitetty 31.10.2022

Tässä vinkkejä, miten löytät oman tapasi käyttää ja harrastaa musiikkia.

Musiikki mukana arjessa

1. Arkiaskareista voi tehdä hauskempia musiikin avulla. Laita radio tai striimauspalvelu päälle ja ota siivouskomerosta moppi esiin. Voit tanssia ja laulaa vaikka mopin kanssa! Hulluttelu on sallittua kaikenikäisille.

2. Työ- ja kauppamatkat kulkevat mukavammin musiikin tahtiin. Laita autossa radio päälle tai bussissa kuulokkeet korviin. Kuulokkeilla voit saada elämääsi taustamusiikkia lenkeille ja muuhun tekemiseen.

3. Musiikilla on paljon vaikutuksia myös mieleen. Rauhallisen musiikin avulla voit rentoutua ennen nukkumaan menoa, energisen avulla purkaa stressiä liikkuessa ja iloisella musiikilla keventää mielen päällä olevia asioita.

Musiikki harrastuksena

1. Löytyykö kaapista vanha kitara tai joku muu soitin? Jos ei, niin myös oma suu toimii sellaisena. Ota soitto- tai laulutunti, mene kuoroharjoituksiin tai kaverin kanssa karaokeen. Musiikkia voi harrastaa monella tapaa!

2. Tanssi ja musiikki kulkevat käsi kädessä. Tanssista syntyy upea fiilis ja hyvä olotila, josta saat voimaa ja intoa loppuvuoden pimeneviin iltoihin. Etsi paikallinen tanssikoulu ja ilmoittaudu mukaan.

3. Myös musiikin kuuntelu on hauska harrastus. Voit mennä kuuntelemaan keikkaa alueesi tapahtumiin tai kuunnella kotona joko digilaitteelta tai musiikkisoittimista. Jos vannot perinteisen nimeen, niin kirpputorit ovat hyviä paikkoja löytää vinyylejä ja CD-levyjä.

Mistä löytää uutta musiikkia?

Musiikkia voi löytää nyky-päivänä monesta paikasta. On upea tunne, kun löytää jotain uutta.

  • Striimauspalavelut (Spotify, YouTube ja Yle Areena ym.) ehdottavat monenlaista uutta kuunneltavaa.
  • Tarkista kuntasi tulevat tapahtumat ja millaisia musiikkitapahtumia on tulossa. Mene paikan päälle kuuntelemaan.
  • Kysy ystäviltä tai perheeltä, mikä on ollut heidän suosikkimusiikkiaan viime aikoina. Jostakin bändistä tai artistista voi tulla teidän yhteinen suosikkinne.

 

Lue myös:

Joogasta virtaa kaamokseen

Jooga voi tarjota oivallisen mahdollisuuden lempeään liikkeeseen ja tuoda voimaa vuoden pimeimpään aikaan. Vaikka villasukat jalassa.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi