Hyppää sisältöön

Parantava metsä

Adela Pajunen ja Marko Leppänen uskovat, että tietoinen altistuminen luonnolle lisää hyvinvointia.

Anna-Maija Järvi-Herlevi
Julkaistu 23.8.2016
Päivitetty 12.9.2018
Adela Pajunen ja Marko Leppänen viihtyvät metsässä. Kuva: Marja Seppälä

– Luonnontie on syntynyt vähitellen erilaisten työtehtävien myötä halusta edistää tietämystä luonnon hyvinvointivaikutuksista ja kehittää palveluja, jotka altistavat luonnon suotuisille vaikutuksille, sanoo Luonnontien perustaja, FT Adela Pajunen.

– Suunnittelemme ja toteutamme luontoon liittyviä palveluja erilaisille kohderyhmille. Tavoitteena on herätellä suomalaisten luontosuhdetta ja edistää luonnon löytymistä hyvinvoinnin lähteenä. Meillä on ollut ilo työskennellä asiaan uskovien ammattitaitoisten ihmisten kanssa, terveydenhuollon ammattilaisten, ympäristösuunnittelijoiden, asiaansa paneutuneiden virkamiesten sekä yrittäjien, jotka ovat halunneet kehittää luontoon liittyvää palveluntarjontaansa

Yksi esimerkki on Sipoossa syksyllä 2015 toteutettu Terveysmetsä-hanke.

– Olemme vieneet Sipoon terveyskeskuksen potilaita osana heidän avohoitoaan luontoon, Luonnontien oppaana toimiva maantieteilijä ja toimittaja Marko Leppänen kertoo. – Uskon, että tietoinen altistuminen luonnolle lisää saatuja terveyshyötyjä. Jos voin omalta osaltani olla mukana edistämässä tällaista asiaa, se on ilo ja kunnia.

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset