Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Puhuttava runo on elävää

Puhuttava runo on elävää

Puhuttava runo -kirjasarja tuo markkinoille liudan kantaaottavia runoteoksia.

Marja Kytömäki
Julkaistu 14.2.2020
Päivitetty 17.9.2020
Äitiys avautuu uudella tavalla Kaisa Kuurnen esikoisrunoteoksessa. Kuva Tiiu Kaitalo

Puhuttava runo on Basam Booksin tammikuussa lanseeraama kirjasarja. Siinä julkaistavat runokirjat koskettavat, havahduttavat ja tarjoavat oivalluksia. Runot ovat puhuttavia myös siksi, että ne toimivat loistavasti ääneen luettuina.

Runon uudesta tulemisesta kertoo se, että kustantaja julkaisi tammikuussa peräti yksitoista uutta runoteosta.

Puhuttava runo -teossarjan uutuudet ovat avoimia ja rohkeita, ne asettuvat vuoropuheluun lukijan kanssa. Moni niistä on tekijänsä esikoisrunokirja.

Kaisa Kuurnen Tuhatasteinen liekki on yksi kypsistä esikoisteoksista. Runojen muoto ja kieli tulee kristityille tutuista rukouksista, mutta näkökulman ja asetelman muutos herättelee lukijaa ajattelemaan uudella tavalla: Isä meidän onkin nyt Äiti meidän. Sanoma on vahva: ”Äläkä kutista meitä vaan päästä meidät irti. Sillä sinun on alku, tuli ja voima.”

Wilma-Emilia Kuosan Titaanisydämen anatomia on Y-sukupolven rakkaustarina. Kia Kakon Pyhä voima kulkee läpi naisen seksuaalisen heräämisen, rakkauden, verenvuodon ja äitiyden. Essi Jokisen Terve mieli käy läpi minuuden rakenteita ja kaavojen hajoamista. Marja Leena Viitanan Läikytän vähän teetä, Laura Palanteen Haamutiedostoja ja Petri Merenlahden Minä yksin voin tehdä sinusta ehjän taas puhuttelevat niin ikään myös omaa paikkaansa miettivää lukijaa.

 

Lue myös Kaisa Kuurne huomasi, että elämän kriiseissä tukirakenteet murentuvat

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi