Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka & Ravitsemus / Tietoa ja tukea ruokavalintoihin

Tietoa ja tukea ruokavalintoihin

Ruuasta ja ravitsemuksesta tulvii asiaa median kaikilla kanavilla. Tavallisen kuluttajan mielessä tieto muuttuu mysteereiksi, kun hän ei ymmärrä, mihin voi uskoa ja mitä ajatella.

Soili Soisalo
Julkaistu 23.2.2017
Päivitetty 6.9.2018

Artikkeleissa ja ohjelmissa kuka tahansa voi esiintyä ravitsemuksen asiantuntijana. Monenlaiset kokemusasiantuntijat julistavat blogeissaan omia totuuksiaan terveellisestä ruuasta. Asiantuntijuus näyttääkin karttuvan jo pelkästään siitä, että syö.

Tähän ongelmaan tarjotaan ratkaisuja kirjassa Ruokamysteerit. Kirjoittajat, kuluttajaekonomi Mari Koistinen ja ravitsemusterapeutti Leena Putkonen, ovat selvittäneet, mitä ruokamysteerien taustalta löytyy. He käsittelevät ruuan luonnollisuutta, superfoodeja, ravitsemuskiistoja sekä eettisiä ja ekologisia valintoja tutkimustiedon pohjalta. Tekijät ovat perehtyneet aiheisiin monipuolisesti ja he esittävät myös uudenlaisia näkökantoja ja omia pohdiskelujaan. Teksti etenee sujuvasti ja tarjoaa vastauksia hämmentyneiden kuluttajien kysymyksiin. Kirjan avulla voi oppia tekemään viisaita valintoja ruokakaupassa.

Kirjoittajat pitävät myös blogia: www.ruokamysteerit.fi

Leena Putkonen & Mari Koistinen: Ruokamysteerit – Viisaiden valintojen jäljillä. Otava 2017.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi