Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Tiina päätti etsiä naurua elämään

Tiina päätti etsiä naurua elämään

Korona-aika ja kotona oleminen kyllästyttivät Tiina Henkolaa. Hän löysi Stand up -komiikkakurssin, joka järjestettiin etänä.

Anne Kuusisto, lapsiperheasiantuntija, Mindfulness-ohjaaja.
Julkaistu 24.10.2022
Tiina innostui stand up -komiikasta. Hän yllättyi, kun kurssilla muut tykkäsivät hänen jutuista ja kannustivat esiintymään lavalle. Kuva Anna Kara

Tiina Henkola muistaa ajatelleensa keväällä 2021, että ”minun pitää päästä johonkin, minun pitää saada nauraa”.

Naurujoogaa työväenopiston sivuilta etsiessä hänen silmiinsä osui eräs toinen kurssi-ilmoitus. Stand up -komiikkaa etänä, ja ajatus tuntui heti houkuttelevalta.

– Asuin yksin ja olin paljon kotona, kun kaikki pelkäsivät koronaa. Halusin kuitenkin tavata ihmisiä ja nauraa. Etäkurssi tuntui heti hyvältä ja ilmoittauduin mukaan.

Uusi harrastus toi paljon iloa elämään. Kurssiryhmä kokoontui ensin vain verkossa, mutta rajoitusten höllennyttyä myös kasvokkain.

– Kerroimme toisillemme juttuja ja teimme niistä yhdessä vielä hauskempia. Yllätyin, kun muut tykkäsivät jutuistani ja kannustivat minua myös esiintymään lavalle. Se tuntui itsestä ensin tosi vaikealta, mutta pienten kokeilujen jälkeen huomasin, että nautin suunnattomasti lavalla olemisesta, Tiina kertoo.

Aluksi oli vaikeaa päästä esiintymään, sillä pyrkijöitä oli niin paljon. Niinpä he perustivat ryhmän kanssa oman treeniklubin ja esiintymistilaisuuksia alkoi tulla myös maksetuille yrityskeikoille.

– Tuntuu tosi mukavalta saada ihmiset nauramaan.

Uusia oivalluksia

Olen saanut paljon uusia eri-ikäisiä ja erilaisia ystäviä tämä harrastuksen myötä. On hienoa kokea yhteistä iloa, onnistumisen kokemuksia ja taputuksia olkapäälle näiltä eri-ikäisiltä ihmisiltä. Aluksi olin epävarma ja jännitin valtavasti. Epäilin omaa ikääni ja sitä, että voiko tämä olla minun juttuni. Edelleen jännitän, mutta ajatus tulevasta onnistumisesta saa astumaan lavalle. Aivotoiminnan kannalta tämä on paljon hauskempaa ja palkitsevampaa kuin ristikoiden ratkominen kotona.

Harrastus on tuonut paljon väriä elämääni ja koen, että uusi yhteisö, johon olen päässyt, on valtavan rikastuttava. Halusin tutustua erilaisiin, monen ikäisiin ihmisiin. Koen saavani hyväksyntää ryhmässä ja elämänkokemustani arvostetaan. Ja yhdessä nauraminen on ihan parasta.

Mitä sanoisit uutta harrastusta pohtivalle?

Kokeile ehdottomasti! Jos vaan jalat kantaa, mene mukaan rohkeasti. Ja vaikka jalat eivät kantaisikaan, niin moneen harrastukseen voi osallistua etänä kotisohvalta. Niin minäkin aloitin ja kokeilin. Kansalais- ja työväenopistojen kurssitarjontaa kannattaa seurata ja ilmoittautua mukaan. Uudenlaiset kokeilut pitävät virkeänä ja tuovat ihan uudenlaisia ajatuksia elämään. Ole rohkea ja heittäydy mukaan vaikka jännittäisi.

3 iloa tuottavaa asiaa elämässäni stand up-harrastuksen lisäksi:

  1. Lapset, heidän lähipiirinsä ja elämänsä. Tavataan heidän kanssaan harvemmin, mutta he tuovat paljon iloa elämään. Lapset ovat myös parhaita kannustajia ja kriitikoitani, kun suunnittelen uusia vitsejäni. Heidän kanssaan on ilo keksiä hauskoja juttuja.
  2. Pidän huolta terveydestäni ja sauvakävelen paljon luonnossa ja metsässä.
  3. Jotain kivaa odotettavaa. Järjestän aina itselleni jotain kivaa odotettavaa ja nyt olen lähdössä Interrail-matkalle Eurooppaan muutamaksi kuukaudeksi. Sitä odotan innolla. Harmaapäisenä saa hyvin apua junissa ja muutenkin ihmiset ovat yleensä ystävällisiä. Enää en värjää hiuksiani vaan olen rohkeasti oman ikäiseni.

Tiina Henkolaa voi mennä katsomaan keikoille, joista tietoa löytyy tiinahenkola.com/. Tiinan keikoilla ei revitellä perinteisellä stand up -komiikalla, vaan aiheet ovat seniorikoomikolle sopivia kuten pohdintaa kolmen pojan äitinä olosta, 100 prosentin lämmöllä ja mustalla huumorilla höystettynä.

 

Työkeikat IT-ammattiin voivat myös tuoda harrastamisen mahdollisuutta ja lisätä myös toimeentuloa. On kiva käydä tekemässä asioita, joita osaa ja joissa voi tuntea itsensä hyödylliseksi. Satunnaiset työkeikatkin voi ottaa hauskana harrastamisena.

 

Lue myös:

Joogasta virtaa kaamokseen

Jooga voi tarjota oivallisen mahdollisuuden lempeään liikkeeseen ja tuoda voimaa vuoden pimeimpään aikaan. Vaikka villasukat jalassa.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi