Hyppää sisältöön
Etusivu / Kulttuuri / Voimalla seitsemän miehen

Voimalla seitsemän miehen

Joonas Berghällin Miehiä ja poikia -elokuva kertoo seitsemän tarinaa rakkaudesta. Miehet puhuvat asioista, joista hekään eivät yleensä avaa suutaan. Jokainen tarina osuu sydämeen. Myös Joonas Berghällin oma.

Marja Kytömäki
Julkaistu 22.3.2019
Päivitetty 17.6.2019
Kuva: Oktober

Miesten vuoro -elokuvasta tuttuun tapaan suomalaiset miehet avaavat Berghällille sydämensä. Suomalaiset on jälleen julistettu maailman onnellisimmaksi kansaksi. Puolet suomalaisista on miehiä, joiden asiat eivät todellakaan aina ole parhain päin. Mistä löytyy miehen onni?

Elokuvassa seurataan eri ikäisiä miehiä eri puolilla Suomea. Kuvauksia on tehty Porissa, Kemissä, Helsingissä ja Kouvolassa. Miesten terveys ja siitä huolehtiminen erityisesti sydän- ja sepelvaltimosairauksien osalta on yksi tämän elokuvan pääviesteistä.

Yksi elokuvan päähenkilöistä on Martti Säisä, hirvimies ja sydänyhdistysaktiivi. Martti kertoo olevansa tavallinen suomalainen mies.

– Omasta jutusta olen puhunut äärettömän vähän ennen elokuvaa.

Martti sai käteensä elämän valttikortit vuonna 2011 selviytyessään infarktista. Kriisissä perheen ja läheisten merkitys korostui. Yrittäjä lopetti työnteon, mutta se ei ollutkaan kaiken loppu.

Miehiä ja poikia -elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Joonas Berghäll ja tuottanut Satu Majava Oktober Oy:lle. Miesten vuoron lisäksi Berghäll on ohjannut dokumentin Äidin toive.

Miehiä ja poikia -elokuvan mainos

Miehiä ja poikia. Oktober 2019.

Miehiä ja poikia elokuvateattereissa 29.3.2019.

Elokuvan traileri

Lue Martti Säisän haastattelu: Miehiä ja poikia -elokuva tähtää sydämeen

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi