Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka & Ravitsemus / Helpot ruokalahjat ilahduttavat

Helpot ruokalahjat ilahduttavat

Joulu on varsinaista herkkujen aikaa. Ruokalahja on oiva lahjaidea heille, joilla on jo kaikkea. Käyttämällä valmiita tuotteita ja loihtimalla niille kauniin kääreen annat persoonallisen lahjan, josta on iloa pidempäänkin.

Ruokalahja ilahduttaa. Laita erilaisia pähkinöitä kerroksittain ­purkkiin ja koristele. Kuva: Anna Kara

Ruokalahjat tuovat iloa ja niiden valmistaminen on helppoa. Moni tuskailee lahjojen kanssa ja laittaa riman turhan korkealle, kun vastaus voi piillä ihan lähellä eli omassa keittiössä. Jos leipominen ei ole sinun juttusi, kokoa valmiista tuotteista maistuvia lahjoja. Naposteltavat, kuten pähkinät, ja uudet tai perinteiset leivontaohjeet ja ruokaniksit ovat aina tervetulleita. Nuorempi polvi osaa varmasti arvostaa, jos saa lahjaksi mummin salaisen kakkuohjeen!

Kekseliäs ja kaunis pakkaus luo ainakin puolet saamisen ilosta. Lasisilla ja metallisilla purkeilla ja purnukoilla on myös jatkokäyttöä keittiössä tai muualla kotona. Käsin tekeminen ja koristelu tuo joulumieltä saajan lisäksi itselle.

Koristeluun voit käyttää myös kierrätysmateriaalia, kuten vanhoja koristeellisia lusikoita tai muuta itselle tarpeetonta keittiötarviketta. Kakkupaperin pitsistä loihdit näyttävät koristeet, ja läpinäkyvään paistopussiin on kätevä sujauttaa pieni pajukori tai vasu täynnä jouluun liittyviä makuja. Kaunis keittiöpyyhe voi myös olla hieno kääre varsinaiselle lahjalle.

Ruokalahjoja voit tehdä useamman samalla kerralla. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Iloista joulun odotusta!

Ruokalahjaideoita

• Laita erilaisia pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita kerroksittain ­kivaan lasipurkkiin ja koristele.
• Erilaisia siemeniä sekoittamalla valmistuu lisuke salaatin päälle ripoteltavaksi.
• Jos sinulla on oman puutarhan omena­mehua, koristele mehupullo ja liitä mukaan maustepussi ja ihana vaalean glögin ohje.
• Pakkaa kauniiseen kakkuvuokaan leivontaan käytettäviä kuivia aineita sekä mausteita ja liitä mukaan käsin kirjoitettu kakun ohje. Katso esimerkiksi piimäkakun ohje.
• Kasaa ruokatarvikekoreja eri teemoilla, esimerkiksi pastoja ja säilyviä kastike­aineksia.
• Tee pussiin tai purkkiin valmis aamiaismysli- tai granolasekoitus, johon käytät erilaisia hiutaleita, jyväsekoituksia, leseitä ja muroja.

 

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi