Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Liikunnan iloa isoille ja pienille

Liikunnan iloa isoille ja pienille

Jokainen ihminen – iso ja pieni, nuori ja vanha – ansaitsee kannustusta ja rohkaisua liikuntaan, Sydänliiton pääsihteeri Marjaana Lahti-Koski kirjoittaa blogissaan.

Marjaana Lahti-Koski, pääsihteeri
Julkaistu 3.4.2023
Kuva Anna Kara

Eräältä mielipidepalstalta luin hiljan kirjoituksen, jossa äiti kertoi runsaan ylipainonsa kanssa kamppailevasta perheenjäsenestään. Tämä nuori aikuinen oli aloittanut kuntosaliharjoittelun, mutta ilmoittanut, ettei halua jatkaa harrastustaan paikassa, jossa saa osakseen estotonta tuijottelua ja irvailua.

Tämä on surullinen esimerkki lihavuuden stigmasta ja painosyrjinnästä. Siitä, miten lihavuus leimaa ihmistä ja miten huonon kohtelun seurauksena ylipainoiset eivät tunne itseään tervetulleiksi liikuntapaikkoihin. Ikävät kokemukset saavat heidät välttelemään niin julkisia liikuntapaikkoja kuin liikunnan harrastamista ylipäätään. Lihavuuden stigma näkyy valitettavasti niin liikunta-alan ammattilaisten asenteissa kuin muiden liikkujien käytöksessäkin.

Jokainen ihminen – iso ja pieni, nuori ja vanha – ansaitsee kannustusta ja rohkaisua liikuntaan. Yksi avainkysymyksistä on, miten mahdollistaa liikunta ja etenkin liikunnan ilo kaikenkokoisille, -ikäisille ja -kuntoisille.

Millainen liikunta tuottaa sinulle iloa? Nautitko rauhallisesta liikkumisesta vai kilpailemisesta? Liikutko mieluummin yksin vai ryhmässä, ulkona vai sisätiloissa? Omaa liikkujatyyppiä voit pohtia neuvokasperhe.fi -sivustollamme. Olet sitten mukavuudenhaluinen elämysliikkuja, terveyttä korostava kuntoilija tai liikunnan kolhima ohjausta ja kannustusta arvostava liikkuja, löydät varmasti juuri oman tapasi liikkua.

Tehdään liikkuen hyvää sydämelle.

Lue myös:

Liikunta ja lihavuuden stigma

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi