Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Liikuntavinkit / Lihaskunnon ja liikehallinnan kehittäminen

Lihaskunnon ja liikehallinnan kehittäminen

Tarvitsemme lihasvoimaa kehomme kannatteluun ja arjessa jaksamiseen.

Annukka Alapappila
Julkaistu 30.8.2018
Päivitetty 3.9.2018
Kuva: Jarno Hämäläinen

Lihakset myös suojaavat niveliämme. Mitä vahvemmat lihakset ovat, sitä helpompaa on käyttää kehoa oikein. Lihasten hyvä kunto auttaa meitä jaksamaan arjessa paremmin.Toisilla lihaksilla on taipumus ikääntyessä heikentyä, osalla lihaksista on taas suurempi riski lyhentyä. Toiset lihakset tarvitsevat siten enemmän vahvistavia harjoitteita, osa taas kaipaa päivittäistä venyttelyä.Lihaskuntoa tulisikin kohentaa ja liike hallintaa kehittää ainakin kaksi kertaa viikossa.

Tee liikettä suurilla lihasryhmillä ja 8-12 toistoa kutakin liikettä kohden. Lihaskuntoa ja liikehallintaa kehittävää liikuntaa ovat muun muassa kuntosalissa lihaksien vahvistaminen, jumpat, luistelu, pallopelit, tanssi, venyttely ja tasapainoharjoittelu.

Lihaskuntoharjoittelulla on edullisia vaikutuksia kehon koostumukseen, vaikka paino pienenisi vain vähän. Lihaskuntoharjoittelu voi suurentaa lihaskudoksen eli rasvattoman kudoksen osuutta ja pienentää rasvakudoksen osuutta. Juuri rasvattoman kudoksen määrä on keskeistä elimistön perusaineenvaihdunnan energiakulutuksen suuruuden kannalta.

Lataa ja tulosta kävelysauvajumppa.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi