Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydän.fi  / Älykello, eteisvärinä ja tahdistin

Minulla on DDD tahdistin, koska oli totaaliblokki.
On myös keuhkovaltimoverenpaineen nousu, ja vasen eteinen on laajentunut
Usein myös flimmereitä, mutta vasemman eteisen laajentuman takia ei suositella enää neljättä rytminsiirtoa.
Myös verenpainetauti.
Sopiiko joku älykello?

04/01/2024

Aija

Vastaus

Anna-Mari Hekkala, ylilääkäri
Julkaistu 15.1.2024

Kertomuksesta saa vaikutelman, että kysyjän eteisten rytmi on jatkossa pysyvä eteisvärinä eli ns. flimmeri. Koska vasen eteinen on jo laajentunut, mahdollisuudet sinusrytmi eli ns. normaalin rytmin pysymiseen ovat heikot, eikä neljättä rytminsiirtoa ole siksi lähdetty enää tekemään.

Älykelloja on paljon erilaisia, ja ne sisältävät paljon erilaisia toimintoja. Koska kysyjällä on eteisvärinä, oletan että kysyjä pohtii älykellon mahdollisuuksia sydämen rytmin tarkkailussa.

Tahdistin ei ole este käyttää älykelloa, mutta juurikin tahdistimen vuoksi älykello ei ole rytmin tarkkailussa tarpeellinen. Riittävä tieto syketasosta saadaan tahdistimen muistitoiminnoista. Koska kysyjällä on totaaliblokki, joka tarkoittaa täydellistä sähkökatkosta eteisten ja kammioiden välillä, tahdistin määrää joka tapauksessa sydämen syketahdin.

Näin ollen sykkeen tai rytmin seurantaan älykello ei tässä tapauksessa tunnu olevan tarpeellinen. Haluaako sitten käyttää älykelloa muihin tarkoituksiin, onkin toisen, käyttäjän oman pohdinnan paikka.

15/01/2024

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi