Hyppää sisältöön
Etusivu / Elämää sairauden kanssa / Lääkehoito / Arginiinin terveyshyöty?

Ystävieni innoittamana ryhdyin käyttämään Synergyn luontaistuotteita, joiden alkuperämaa on USA, lähemmin Utahin osavaltio. Olen käyttänyt arginiinijauhetta sekoitettuna Mistify-marjamehuun ja veteen päivittäin, sekä vihreätä juomaveteen sekoitettavaa nestettä hiukan epäsäännöllisemmin yli vuoden. Tuotteet ovat hyvin kalliita, mutta uskoin ystävieni puheisiin niiden erityisesti verisuonia puhdistavasta vaikutuksesta. 
En havainnut mitään vaikutusta voinnissani. Minulla on ollut verenpainetauti jo vuosia. Olen nyt 77-vuotias ja olen ollut kohtalaisen terve ja toimintakykyinen käyttämilläni tavallisilla verenpainelääkkeillä, joita en jättänyt pois.
Mutta sain yllättäen sydäninfarktin 3.3.2017. Tehtiin kaksi pallolaajennusta. Olen toipunut hyvin. Mitä minun pitäisi ajatella käyttämistäni lisäravinteista? Onko kysymyksessä huijaus?

16/04/2017

"Kallista"

Vastaus

Anna-Mari Hekkala
Julkaistu 24.4.2017
Päivitetty 4.6.2018

Arginiinista, joka on yksi aminohapoista, on kysytty tällä palstalla useasti ennenkin. Ei ole tieteellistä näyttöä, että tämän tyyppisestä lisäravinteesta olisi terveydelle hyötyä. Valitettavasti meille yritetään myydä monenlaisia lisäravinteiksi tai luontaistuotteiksi kutsuttuja valmisteita, joiden terveyshyödystä on vain harvoin todellista tietoa. Lisää aiheesta voi lukea esimerkiksi EVIRA:n sivuilta otsikolla ”Onkohan tämä humpuukia?” (www.evira.fi/tietoa-evirasta/julkaisut/elintarvikkeet/esitteet/onkohan-t…).

24/04/2017

Anna-Mari Hekkala

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi