Hyppää sisältöön
Etusivu / Elämää sairauden kanssa / Lääkehoito / Kipulääke ja Marevan

Lääkäri määräsi selkäkipuun (tutkimatta syytä) Norflex 100mg X2/vrk. Yhden tabletin otettuani tuli ”halvaantumisen” tunne raajoihin.
Minulla on Marevanhoito Flimmerin vuoksi. Mitä teen? Selkäkipu ei hellitä, mutta en uskalla ottaa myöskään tuota relaxanttia.
Apuva tahtois

29/06/2016

Epätietoinen mummeli

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 30.6.2016
Päivitetty 4.6.2018

Kysyjä on oikeilla jäljillä siinä, että osa kipulääkkeistä sopii huonosti yhteen Marevanin kanssa. Asetyylisalisyylihappoa (ASA, ”aspiriini”) ei tähän tarkoitukseen tule käyttää lainkaan. Myöskään muut tulehduskipulääkkeet eivät yleensä ole suositeltavia. Kipulääkkeistä turvallisin vaihtoehto on parasetamoli, jota kovaan kipuun voi ottaa enintään gramman annoksen kolme kertaa päivässä. Keskushermostoon vaikuttava kodeiini ja sen johdannaiset ovat mahdollisia (usein yhdessä parasetamolin kanssa), mutta niillä on omat ongelmansa (väsyttävyys, joskus sekavuus, ummetus).

Norflex sisältää orfenadriinia, joka ei varsinaisesti ole kipulääke, mutta lihaksia rentouttavana (relaksanttina) voi auttaa kipuihin, joiden syynä on lihasjännitys. Halvauksen vaaraa ei varmaankaan ole, mutta liian voimakas vaikutus voi toki olla hankala. On muitakin lihasrelaksantteja, joita ehkä voisi kokeilla varovammin annosteltuina.

30/06/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi