Hyppää sisältöön

Minulle on laitettu siannahkaläppä 24.4. Leikkauksen jälkeen määrättiin Marevan kolmeksi kuukaudeksi (viitearvo 2,5-3,5) hoito jatkuu vielä 3.9. saakka, koska kontrolliaika Porvoon sairaalaan saatiin vasta silloin.
Nyt arvo on ollut jatkuvasti n. 2.0 ja siitä syystä minulle on määrätty myös Klexane-pistoksia 2 kertaa päivässä 29.7. alkaen, kunnes päästään viitearvoon. Hammaslääkäriä varten olen saanut profylaksiaksi Azithromycin sandoz lääkkeen (500 mg). Antibioottiallergian takia tämä lääke.
Sain tiedon, että Marevan pitää olla ennen lääkkeen ottoa alle 3. Miten Klexane pistos, voiko sen aikana ottaa em. antibioottia? Ja mitä pitää ottaa huomioon lääkkeen oton jälkeen (esim. Marevan-kontrolli?)

10/08/2016

Hannali

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 12.8.2016
Päivitetty 4.6.2018

Azithromycin-lääkkeellä saattaa olla Marevanin tehoa lisäävää vaikutusta, vaikka haitallinen yhteisvaikutus kerta-annoksen yhteydessä ei ole kovin todennäköinen. Varmuuden vuoksi on kuitenkin paras, ettei INR-arvo ole valmiiksi kovin korkea. Klexanen kanssa kyseisellä antibiootilla ei ole yhteisvaikutuksia. Hammaslääkärikäynnin jälkeen sopivan Marevan-annoksen etsimistä voi jatkaa entiseen tapaan.

12/08/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset