Hyppää sisältöön

Marevan ja Voltaren tms. oral. kipulääke nivelreuman sekä artroosin aiheuttaman kivun lievittämiseksi?
Mieluiten ei pkv-lääke.

Marevan lääkitys aloitettu 05/17 flimmerin vuoksi, ja tarkoituksena sydämen uudelleen tahdistaminen n. kk:n kuluttua, kun INR-arvo pysynyt viitearvojen sisällä. 
Sama operaatio tehty n. 10v sitten.

Muita perussairauksia: tyypin 2 diabetes, kohonnut kolesteroli, verenpainetauti ja nivelreuma.

Lääkitys: Marevan, Bisospropal, metformiini ja kolesterolilääke x (en muista nimeä).

Huom: nivelreuma puhkesi pian sen jälkeen, kun sydän tahdistettiin uudelleen nukutuksessa. Syy ei potilaalla itsellään ole ainakaan tiedossa.

Ikä: 78 vuotta.

Sydämellinen kiitos etukäteen vastauksesta!

14/05/2017

Aitonaisen huoli isästään

Vastaus

Anna-Mari Hekkala
Julkaistu 26.5.2017
Päivitetty 4.6.2018

Antikoagulantti-lääkitys hidastaa veren normaalia hyytymistä. Tavallisin tarve lääkitykselle on eteisvärinä, ja useimmilla potilailla lääkitys on pysyvä. Antikoagulantteja ovat uudemmat suorat antikoagulantit (mm. dabigatraani eli Pradaxa® ja apiksabaani eli Eliquis®) ja vanhempi lääke varfariini (Marevan®). Tulehduskipulääkkeet vaikuttavat myös veren hyytymiseen ja siksi niitä ei suositella säännölliseen käyttöön antikoagulanttihoitoa käyttävillä potilailla. Tällaisia tulehduskipulääkkeitä ovat esimerkiksi ibuprofeiini (Burana®), ketoprofeiini (Ketorin®) ja diklofenaakki (Voltaren®). Suositeltavin kipulääke on parasetamoli (Paratabs®, Panadol®), jolla näitä ominaisuuksia ei ole. Lääke on valitettavasti reumaattisen kivun hoidossa aika tehoton, mutta kannattaa kokeilla. Muilla tehokkaammilla kipulääkkeillä on keskushermostovaikutuksia, tosin nykyaikaiset valmisteet ovat tältä osin aika turvallisia.  

26/05/2017

Anna-Mari Hekkala

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset