Hyppää sisältöön

.

Sydänturvallinen arki

Sydänturvallinen arki muodostuu ihmisten elvytysosaamisesta ja -rohkeudesta sekä lähietäisyydellä sijaitsevasta sydäniskurista.

Yli puolet sairaalan ulkopuolisista sydänpysähdyksistä tapahtuu kotona, joten kotia lähimpänä olevan sydäniskurin sijainti ja saatavuus on tärkeää tiedostaa.

Lähimmän sydäniskurin paikannat defi.fi:stä tai 112 Suomi -sovelluksesta.

Mikäli sydäniskuri ei ole saatavilla käyttöön 3-5 minuutin sisällä sydänpysähdyksestä, on syytä pohtia keinoja asian korjaamiseksi.

TOIMINTA SYDÄNPYSÄHDYSTILANTEESSA

Asutko taloyhtiössä?

Taloyhtiön koosta riippuen, osakaskohtainen hinta sydäniskurin hankinnalle voi olla vain muutamia kymmeniä euroja. Sydänturvallisen arjen varmistaminen ei siis ole monellekaan iso investointi.

Ehdota sydäniskurin hankintaa taloyhtiösi hallitukselle tai isännöitsijälle ja keskustelkaa siitä taloyhtiönne kokouksessa.

Sydänturvallinen taloyhtiö on jokaisen asukkaan etu.

LUE LISÄÄ

Soita 112

Soita ensimmäisenä hätänumeroon 112. Hätäkeskus neuvoo sinua koko ajan. Aseta puhelin kaiutintoiminnolle, jolloin vapautat kädet elvytykseen.

 

Aloita elvytys

Painele keskeltä rintalastaa kovaa ja nopeasti, noin kaksi kertaa sekunnissa. Puhallusta ei epidemiatilanteesta johtuen suositella.

Sydäniskuri paikalle

Jos lähelläsi on muita, pyydä joku hakemaan sydäniskuri paikalle. Jatka itse paineluelvytystä. Lähimmän sydäniskurin löydät 112 Suomi -sovelluksesta.

Maailman elvytyspäivän 2020 -kampanja:
#BiisiniVoiPelastaaElämän

Vuonna 2020 joukko suomalaisia artisteja ja musiikintekijöitä jakoi omat elvytysbiisinsä.

Näiden kappaleiden tahti on 100-120 iskua minuutissa, joka toimii tahtina myös paineluelvytykselle.

Kampanjaan osallistuivat mm. Elastinen, Toni Wirtanen, Suvi Teräsniska, Janna, Abreu, Evelina, Redrama, Uniikki, Brädi, Leo Stillman, William ja Jesse Kaikuranta.

Sydänliitto koosti artistien jakamat kappaleet Spotify-soittolistaksi.

Spotify-soittolistaan

Testaa elvytystietämyksesi

Koetko epävarmuutta omassa elvytysosaamisessasi? Sydänliiton testillä selvität nopeasti, mikä on päässyt unohtumaan. Testi auttaa sinua palauttamaan helpot perusasiat mieleesi ja olet taas rohkeampi auttaja.

Testiin

Elvytyskampanjoita maailmalta

Haku

Löytynyt 0 tulokset