Inspiroiva yhteistyö Liikenneturvan kanssa vahvistaa Sydänviikkoa
Sydänviikko syntyy joka vuosi yhteistyöstä. Ilman osaavia ja innostuvia kumppaneita harvoilla tapahtumilla on mahdollisuuksia kasvaa vaikuttaviksi.
Sydänliitto piireineen ja yhdistyksineen on aina osannut rakentaa kestäviä ja merkittäviä sisältöjä vahvistavia kumppanuuksia, joissa yksi plus yksi on ollut enemmän kuin kaksi. Niin myös nyt Sydänviikko-yhteistyössä.
Sydänviikon teema on tänä vuonna perheliikunta, jota päätettiin yhteistyössä Suomen Ladun kanssa lähestyä pyöräilyn ja lähiretkeilyn kautta. Pyöräilyn noustessa sisällölliseksi ja viestinnälliseksi kärjeksi halusimme vahvistaa sen vaikuttavuutta kumppanuudella, joka toisi erityisosaamista pyöräilyyn ja jonka sisällöt ja arvomaailma kohtaisivat omamme.
Lähestyimme Liikenneturvaa syyskuun lopulla 2018. Kului viikko ja tapasimme. Tapaamisellamme moni asia loksahti kohdalleen. Välitön ja iloinen keskustelu inspiroi ja synnytti lukuisia uusia ajatuksia ja ideoita tehdä Sydänviikkoa yhteistyössä. Yhteiset päämäärät ja sopivat yhteistyön muodot löytyivät nopeasti.
Sydänviikkoa ja sen monia tapahtumia on talven ja kevään aikana suunniteltu monissa sydänyhdistyksissä yhdessä latuyhdistysten ja Liikenneturvan aluetoimipisteiden kanssa. Liikenneturva on lisäksi antanut merkittävän panoksensa Sydänviikon pakettiin ja ulkoista viestintää tehdään yhteistyössä.
– Kun Esa Sydänliitosta otti yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä pyöräilyyn liittyen, tuntui idea heti luontevalta. Meillä oli jo suunnitelmissa tälle keväälle koostaa tietopaketti lasten kuljettamisesta pyörällä. Sydän- ja latuyhdistysten kanssa yhteistyössä toteutettavat tapahtumat sopivat erinomaisesti meidänkin teemaamme. Kun järjestäjinä on useampi taho, tapahtumat houkuttelevat laajempaa joukkoa osallistumaan niihin. Voimme hyödyntää jokaisen tahon verkostoja viestin viejinä, toteaa Liikenneturvan viestintäpäällikkö Kaisa Hara ja jatkaa:
– Keväisin pyöräilyasiat muutekin puhututtavat. Pyöräilysääntöjä voi kerrata Liikenneturvan sääntövisan ja Jalan ja pyörällä -oppaan avulla. Näiden lisäksi on hyvä varmistaa, että koko perhe käyttää pyöräillessä kypärää ja että se on oikein kiinnitetty. Aikuiset toimivat mallina tässäkin asiassa jälkikasvuilleen. Ennen ajoon lähtöä on hyvä tarkistaa, että pyörä on kunnossa. Renkaissa on ilmaa ja jarrut toimivat. Ennen liikenteeseen lähtöä lasten kanssa voi harjoitella perustaitoja kuten hiljaa ajamista, jarruttamista ja pujottelua, muistuttaa Hara.