Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka & Ravitsemus / Terveellinen ruokavalio tärkeämpi koronataudin ehkäisyssä kuin yksittäiset ravintolisät

Terveellinen ruokavalio tärkeämpi koronataudin ehkäisyssä kuin yksittäiset ravintolisät

Millään yksittäisellä ravintoaineella ei voi korvata hyvän ravitsemustilan ja terveellisen ruokavalion hyötyjä. D-vitamiiniakin suositellaan käyttämään yleisten suositusten mukaan.

Tuija Pusa, Asiantuntija, ravitsemus ja elintapamuutoksen tuki
Julkaistu 4.2.2021
Päivitetty 8.2.2021
Kasvikset tuovat väriä ruokaan.

D-vitamiinin merkitystä koronataudin (COVID-19) ehkäisyssä ja hoidossa on tutkittu paljon kuluneen vuoden aikana ja D-vitamiinin roolista on keskusteltu myös julkisuudessa. Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) korostavat tuoreessa kannanotossaan, että useat ravintoaineet ovat tärkeitä elimistön puolustusjärjestelmän toiminnalle, ei pelkkä D-vitamiini.

– Suositusta suurempien D-vitamiinilisien hyödyistä ei ole luotettavaa tutkimusnäyttöä, toteaa THL:n tutkimusprofessori Suvi Virtanen.

– Sen sijaan kliinisessä työssä D-vitamiini voi olla osa lääkkeellistä hoitoa, jolloin annostelu perustuu lääkärin tekemään lääketieteelliseen arviointiin, kertoo osastonylilääkäri, VRN:n ravitsemuksen täydentämisen seurantaryhmän puheenjohtaja, dosentti Leo Niskanen.

Ruokasuositusten mukainen ruokavalio turvaa välttämättömien ravintoaineiden riittävän saannin ja auttaa ylläpitämään hyvää ravitsemustilaa. Se puolestaan vahvistaa elimistön immuunijärjestelmää ja tukee taudeista toipumista.

Lue lisää terveellisen ruokavalion periaatteista.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi