Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydän.fi  / Ajankohtaista / Webinaarissa puhuttiin hoidon yhdenvertaisuudesta – katso tallenne

Sydänliiton ja eduskunnan sydänryhmän webinaarissa 27.9. keskusteltiin sydänsairastuneen hoitopolun kehittämisestä. Katso tilaisuuden tallenne tästä linkistä.

Pääsihteeri Marjaana Lahti-Koski alusti keskustelua avaamalla termien kuten ”hoitopolku” ja ”sydänvalmennus” sisältöä sekä sitä miksi niiden kehittäminen on tärkeää. Lisäksi Marjaana esitteli mm. hoitopolkuselvityksen tuloksia sekä Sydänliiton ratkaisuja kuten Tulppa -kuntoutusta.

Koulutettu kokemusasiantuntija Johanna Putkonen toi tilaisuuteen sairastuneen äänen ja kertoi tarinansa kuntoutujan polulla. Johanna toi esiin minkälaista apua ja tukea hän on saanut sekä miten puutteet sairauden jatkoseurannassa ovat hänelle käytännössä näkyneet.

Paneelikeskustelussa kansanedustajat Piritta Rantanen (sd.), Hanna-Leena Mattila (kesk.), Sari Tanus (kd.) ja Mia Laiho (kok.) syventyivät siihen, mitä poliittiset päättäjät valtakunnan tasolla ja hyvinvointialueilla voisivat tehdä hoitopolkujen ja hoidon yhdenvertaisuuden kehittämiseksi. Lisäksi keskustelussa nousi esiin järjestöjen rooli ja toiminnan edellytykset hyvinvointialueilla.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi