Hyppää sisältöön

Äänestyspaikoilla kerätään varoja kotimaan vammais- ja terveystyölle

Presidentinvaalien yhteydessä järjestetään jälleen Pieni ele -keräys kotimaan vammais- ja terveystyön hyväksi. Lipaskeräys järjestetään ennakkoäänestyspaikoilla 17.–23.1.2018 sekä virallisena vaalipäivänä 28.1.2018.

Julkaistu 16.1.2018
Päivitetty 9.5.2019
Pieni ele lipaskeräys äänestyspaikoilla

Keräyksellä tuetaan paikallista ja valtakunnallista vammais- ja terveystyötä

Pieni ele -keräyksen järjestävät 17 vammais- ja terveystyön järjestöä paikallisyhdistyksineen. Järjestöihin kuuluu noin 400 000 jäsentä. Lipaskeräyksessä äänestyspaikoilla on vapaaehtoistyössä yli 10 000 kerääjää. Suurella osalla heistä on itsellään jokin vamma tai pitkäaikaissairaus. Keräys jatkuu myös mahdollisen toisen äänestyskierroksen aikana.

Puolet kunkin kunnan keräyslippaiden tuotosta käytetään paikallisesti esimerkiksi neuvontaan ja vertaistukitoimintaan vammais- ja terveysyhdistyksissä. Toinen puoli käytetään valtakunnallisesti esimerkiksi kuntoutukseen, tiedotukseen ja apuvälineiden hankintaan.

Viisi tapaa osallistua:

  • tee lahjoitus keräyslippaaseen äänestypaikalla
  • lahjoita verkossa: pieniele.fi/verkkolahjoitus
  • valitse Otto & lahjoitus Otto-käteisnostoautomaateilla 1.1.–15.3.2018. Lahjoitat 5 euroa.
  • tee lahjoitus PIVO-mobiilimaksuna numeroon 050 44 88 242.
  • lähetä tekstiviesti LAHJOITA 5 numeroon 16301. Lahjoitat 5 euroa.

Olemme mukana!

Sydänliitto on yksi 17 järjestöstä, jotka ovat mukana keräyksessä. Tuotto käytetään paikallisesti mm. vertaistukitoimintaan sekä valtakunnallisesti mm. sydänsairauksien ennaltaehkäisyyn tähtäävään viestintään koulutusten, julkaisumateriaalien ja tiedottamisen kautta.

Sydänliiton lisäksi Pieni ele -keräyksessä ovat mukana Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Förbundet De Utvecklingsstördas Väl, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen Liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen Diabetesliitto ja Suomen Reumaliitto.

Aiemmin Peni ele -keräys tunnettiin nimellä Vaalikeräys. Keräys sai alkunsa jo vuonna 1907, jolloin ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä kerättiin varoja tuberkuloosin vastustamiseen. Pieni ele on auttanut suomalaisia jo 110 vuotta.

Tee pieni ele ja autat suuresti. Kiitos tuestasi.

Pieni ele -keräyksen rahankeräyslupa RA/2016/399 on voimassa 1.9.2016-31.8.2018 kaikkialla Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset